Читај ми!

Vreme je za pobedu

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra sa Kanadom utakmicu za plasman od petog do osmog mesta na završnom turniru Svetske lige u Strazburu. "Delfini" su zaustavljeni u četvrtfinalu turnira, bolja je bila Italija 14:7, zbog čega će se naći u borbi za peto mesto. Izabranici Dejana Savića imaće dva meča do kraja takmičenja, a rival u prvom od njih je Kanada, koja je izgubila od Španije rezultatom 13:6. Duel Srbije i Kanade na programu je od 16 časova, prenos je na RTS2, a u borbi za peto mesto pobednik tog susreta igraće sa boljim iz meča Crna Gora – Australija. S koje god strane posmatrano, bez obzira na žestoko podmlađen i `išaran` tim našeg državnog tima, Srbija je apsolutni favorit u današnjoj utakmici.

Fudbalski klub Partizan razjedinjen je posle slabog početka nove sezone, ali će Ilija Stolica nastaviti da vodi crno-bele, to je ishod sastanka na kojem je ipak odlučeno da Stolica dobije još jednu šansu. Partizan je slabo počeo novu sezonu i u prva tri kola zabeležio jednu pobedu i dva remija, zbog čega je već na startu takmičenja četiri boda iza najvećeg rivala Crvene zvezde. Zbog toga je počela da se drma klupa treneru koji je, kako navode neki mediji, u sukobu sa sportskim direktorom Ivicom Ilijevim. Stolica će imati priliku da popravi situaciju i učvrsti svoju poziciju u klubu već za vikend kada Partizan igra sa Novim Pazarom, ali će verovatno glavni test biti početak kvalifikacija za Ligu Evrope. Ime rivala doznaće večeras, igraće sa poraženim iz duela AEK Larnaka - Mitjilend (1:1), s tim da će crno-beli prvo gostovati na Kipru ili u Danskoj, dok će revanš biti igran u Humskoj. I Crvena zvezda će doznati ime rivala za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, posle susreta Didelanža iz Luksemburga i Pjunika iz Jermenije, u prvom meču Didelanž je bio bolji za jedan pogodak. S boljom od ove dve ekipe Zvezda će igrati 2. ili 3. avgusta, dok je revanš na programu sedam dana kasnije. O potencijalnim rivalima naših klubova, razgovaramo sa nekadašnjim asom crveno-belih, sada direktorom Zvezdine omladinske škole Draganom Mladenovićem. 

U okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Splitu,  srpska ženska vaterpolo reprezentacija trenira do sutra sa jednom mladom australijskom selekcijom u Košutnjaku. U subotu uveče je odigrana zvanična utakmica, u regularnom delu susret je završen nerešeno 9:9, a posle izbvođenja peteraca Srbija je pobedila 11:9. Naravno, bilo je prilike za još nekoliko nezvaničnih sureta, korisnih i jednoj i drugoj selekciji, posle čega će naše devojke predahnuti nekoliko dana, a onda krenuti put Hrvatske, kako bi uzvratile gostovanje komšijskoj reprezentaciji, koja je već bila kod nas. Dragana Ivković, selektorka našeg državnog tima, ponovo je na klupi, na svom starom mestu, a u telefonskom razgovoru s njom prvi put ćemo čuti i njenog sina, bebicu koja se zove Miloš, on je taj najlepši razlog njenog privremenog odsustva, sada se oseća još jačom, na starom mestu, kraj bazena.  

Šta još ima novo u svetu sporta ?  Odbojkaš Lokomotive Dražen Luburić neće igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će biti održano od 26. avgusta do 11. septembra u Sloveniji i Poljskoj, saopštio je Odbojkaški savez Srbije. Luburić, na osnovu testova i predviđanja lekara, neće biti spreman za šampionat sveta, zbog čega je selektor Srbije Igor Kolaković pozvao Dušana Petkovića, koji se već priključio pripremama nacionalnog tima u Beogradu. Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće moći da igra na mastersu u kanadskom Montrealu ako ne bude vakcinisan protiv koronavirusa, preneo je sajt "Tenis vorld Italija". U tekstu se ističe da će biti prosto nemoguće da Đoković igra na turnirima u SAD i Kanadi, pošto je više puta rekao da nema nameru da se vakciniše. Masters u Montrealu je na programu od 5. do 14. avgusta, a potom sledi Ju-Es open, koji će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra, sva je prilika- oba bez Đokovića.

Biće, naravno, i drugih informacija i aktuelnosti iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. U realizaciji emisije učestvuju i Saša Hajdin, Bojana Tufegdžić i Milan Bigović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару