Читај ми!

Medalja se kuje u Segedinu

U Mađarskoj danas počinje Svetsko prvenstvo u vaterpolu, a prvi rival reprezentacije Srbije je selekcija SAD. Srbija se takmiči u grupi D, u kojoj su još selekcije Australije i Kazahstana. Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani iz svake grupe igrati u osmini finala. Utakmica se igra u Segedinu od 19 časova i 30 minuta, prenos je na Drugom televizijskom kanalu RTS-a.

Srpski plivač Andrej Barna plasirao se u polufinale trke u disciplini 100 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Barna je osvojio drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi iza Rumuna Davida Popovićija.Srpski plivač je isplivao 100 metara za 48,15 sekundi, na kraju je imao ukupno treće vreme u kvalifikacijama. Polufinalne trke na programu su večeras u 18.25 časova, a finalna trka u sredu uveče.

Muška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 pobedila je selekciju Novog Zelanda sa 21:19 u meču prvog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Antverpenu. Basketaši Novog Zelanda su poveli na samom početku meča, a Srbija je uspela da izjednači (15:15) na nešto više tri minuta pre kraja. Naši basketaši su potom preuzeli vođstvo (17:15), onda su održavali prednost i zasluženo stigli do pobede na startu SP. Za Srbiju su igrali Dejan Majstorović, Marko Branković, Mihailo Vasić i Strahinja Stojačić. Danas igraju još sa selekcijom Portorika, a sutra sa Brazilom I Francuskom. Plasman u četvrtfinale SP izboriće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. 

Košarkaška reprezentacija Srbije počela je sa uvodnim treninzima u sklopu priprema pred poslednja dva meča prve faze kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. Selektor Svetislav Pešić saopštio je trenutni spisak igrača na koje računa za prve susrete. Prva dva dana, srpski nacionalni tim će se pripremati u Beogradu, a u subotu, 25. juna, reprezentacija  putuje u Niš, gde će nastaviti sa pripremama.

U Tel Avivu je održan Evropski šampionat u ritmičkoj gimnastici, na kome je i Srbija imala tri predstavnice u razlićitim starosnim kategorijama, bile su prilično zapažene. Milena Reljin- Tatić,naša legendarna gimnsatičarka, s uspehom je sudila i na ovom prvenstvu Starog kontinenta. U međuvremenu, u dvorani `Pinki` u Zemunu, dvadeseti put je održana revija sa 400 učesnica, koja je okupila više od 1000 gledalaca, bio je to uvod u predstojeće obeležavanje dve decenije kluba `Ritam`.

Srpski teniser Novak Đoković igraće u sredu protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima na egzibicionom turniru "Đorđo Armani klasik" na terenima "Harlingema klaba", saopštili su organizatori. Ovaj duel je planiran kao drugi meč dana. Prvi će na teren izaći Španac Rafael Nadal i Švajcarac Sten Vavrinka. Đoković će potom u petak odigrati još jedan duel na ovom turniru, a naknadno će biti saopšteno ko će biti rival srpskom teniseru. Na ovom turniru nastupiće još Belgijanac David Gofan, Norvežanin Kasper Rud, Španac Karlos Alkaraz, Australijanac Aleksej Popirin i Francuz Igo Gaston.Ovaj turnir će poslužiti teniserima kao poslednja priprema pred Vimbldon, koji počinje 27. juna. 

Još jedan osvrt na finale memorijalnog turnira `Igrajmo za 16`, uz komentar Miroslava Medića, predsednika Organizacionog odbora I brata jednog od nastadalih u teškom zloćinu NATO pakta 1999. godine- Čućemo I druge aktuelnosti iz domaćeg I međunarodnog sporta. Slušajte danas ono o čemu ćete sutra moći da čitate na stupcima štampe. U realizaciji emisije učestvuju I Darko Milosavljević, Branislav Jerković, Dejan Nikolić, Snežana Pantović I Miloš Panić.

Urednik I voditelj je Željko Stefanović

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару