Читај ми!

Praznik atletike

Čak sedmoro srpskih atletičara izvadilo je vizu za svetsko prvenstvo, odlični rezultati su se smenjivali tokom celog dana juče na mitingu održanom u `Štark Areni`, i rekordi su obarani kao od šale. Više nego zadovoljan, posle svega, bio je Slobodan Branković, jedna od ključnih ličnosti našeg atletskog sporta, razloga za osmehe imala je i Ivana Španović- Vuleta, koja je osvojila prvo mesto skokom od 6.88 metara, baš kao i Boško Kijanović koji je, u trci na 400 metara, zauzeo drugo mesto i, zahvaljujući sjajnom rezultatu, srušio čak 30 godina star prethodni rekord u ovoj disciplini, koga je držao- Branković! Svi naši atletski asovi, kao i oni koji će to tek postati, zaslužuju komplimente za trud i dobre rezultate, a organizatori istinske pohvale za sve što su učinili da ovo bude pravi atletski praznik.

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju tim Real Madrida u zaostaloj utakmici 20. kola Evrolige.Pred timom crveno-belih je izuzetno važan meč i prilika  da pobedom na domaćem terenu poboljšaju plasman na tabeli i poboljšaju šanse za plasman u dalje takmičenje elitnog evropskog takmičenja. Trenutno drugoplasirani Real Madrid se smatra favoritom, a Crvena zvezda je sa skorom od 9 pobedas i 12 poraza trenutno deveta iza tima Monaka koji je na osmoj poziciji koja vodi u plej-of. Utakmica Crvene-zvezde i Real Madrida u dvorani „Aleksandar Nikolić" počinje u 19 časova.

Košarkaši Partizana igraju protiv Lijetkabelisa utakmicu 14. kola, posle pauze, u Evrokupu. Posle pobede nad Crvenom zvezdom u derbiju, tim crno-belih je otputovao u Litvaniju na duel sa Lijetkabelisom , s namerom da nastave pobednički niz i na međunarodnom terenu. U prvoj utakmici protiv istog rivala, igranoj 17. novembra u Beogradu, Partizan je slavio rezultatom 84:77 i namerava da i na gostovanju dođe do pobede timskom igrom. Partizan je trenutno drugi na tabeli grupe A sa devet pobeda i četiri poraza dok je Lijetkabelis na petoj poziciji sa po šest pobeda i poraza. Utakmica Lijetkabelisa i Partizana u Panavežisu počinje u 18 časova.

Crvena zvezda i Partizan, predstavnici Srbije u osmini finala Lige Evrope i Lige konferencija, saznali su sudije koji će deliti pravdu na njihovim mečevima sa Glazgov Rendžersom, odnosno Fejnordom. U utakmici crveno-belih i Redžersa u Glazgovu, pravdu će deliti sudijska četvorka iz Holandije. Zvezdi je glavni arbitar Gezubujuk već sudio dva puta, prvi put 2016. godine kada je izgubila od Sasuola u Italiji (3:0) i u pobedi nad Spartakom iz Trnave (2:1) 2018. godine. Duel Zvezde i Rendžersa na programu je u četvrtak od 21.00, dok će od 18.45 Partizan dočekati Fejnord. Na centru će se naći Maurisio Marijani iz Italije. U Ligi konferencij, inače, ne postoji VAR sistem. Duele srpskih predstavnika u evropskim takmičenjima moći ćete da gledate u prenosima na RTS-u. Utakmicama Bajern Minhen - Salcburg i Liverpul - Inter počinje rasplet u osmini finala Lige šampiona. Bajern će, od 21 čas, pokušati da opravda ulogu favorita protiv Salcburga, uprkos tome što je u prvom meču austrijski tim bio bliži pobedi, ali su Bavarci u finišu izvukli remi (1:1). U istom terminu, Liverpul dočekuje Inter nakon pobede od 2:0 u prvom susretu na stadionu "Đuzepe Meaca".  

Nikola Jokić nastavio sjajnu seriju igara predvodeći Denver u pobedi nad Golden stejtom - 131:124. Srpski centar je ponovo bio najefikasniji igrač meča ostvarivši 18. tripl-dabl u sezoni. Čućemo i aktuelnosti iz sveta rvanja. Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u Bratislavu, gde će od 18 sati igrati protiv Slovačke u drugom kolu grupe C Svetske lige. Današnji meč nema poseban rezultatski značaj, jer je je naša reprezentacija pobedom nad Italijom već obezbedila plasman u nastavak takmičenja. Selektor Dejan Savić odredio je podmlađen sastav, a priliku će dobiti petoricu debitanata, dvojica golmana Mišović i Bulajić, bek Nešić, zatim Martinović i Milojević.  

O ovim i drugim aktuelnostima iz domaćeg i međunarodnog sporta možete slušati u današnjem `Sportskom žurnalu`. Na programu Radio Beograda 1 pratite ono o čemu će sutra pisati na novinskim stupcima. U realizaciji emisije učestvuju i Darko Milosavljević, Vesna Gemović, Miloš Panić, Snežana Pantović i Dejan Nikolić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару