Novosti dana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da razgovara o zakonu kojim bi se sistemski rešio položaj porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, ali je istakao da to rešenje mora biti postavljeno na racionalnim osnovama i bez "skrivanja iza patriotizma". Tokom posete Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da razmatranje takvog zakona podrazumeva i razmatranje većih izdvajanja iz budžeta. Istakao je da je dobro što su pronađeni ostaci tela sedam ubijenih Srba nedaleko od Đakovice, ali da se još ne zna šta je sa više od hiljadu i 600 nestalih Srba, Albanaca i nealbanaca na prostoru Kosova i Metohije. Podseća da još ne postoji zvaničan spisak ubijenih i nestalih.

Premijerka Ana Brnabić počinje dvodnevnu posetu Nemačkoj. Sutra će s kancelarkom Angelom Merkel razgovarati o unapređenju odnosa dve zemlje. Jedna od najvažnijih tema biće dijalog Beograda i Prištine. Uoči puta u Berlin, Brnabićeva je poručila da nema ništa protiv inicijative Nemačke i Francuske o obnavljanju dijaloga Beograda i Prištine i imenovanju njihovog predstavnika za taj dijalog. Premijerka će obići Savezno udruženje nemačkih preduzeća srednje veličine i Udruženje porodičnih preduzetnika. Razgovaraće i s predsednikom Nemačke digitalne asocijacije.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je za RTS da je deklaracija Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića poziv na definitivni raspad BiH, i da iza toga stoje bošnjačke stranke. Dodik ističe da je to nastavak Islamske deklaracije Alije Izetbegovića. Prema Dodikovim rečima, činjenica je da SDA želi Bosnu i Hercegovinu u kojoj bi ta stranka većinski odlučivala o svemu. Navodi da je reč o iluziji koja se održava godinama i koja je sada definitivno i konkretno napisana u deklaraciji.

Američki predsednik Donald Tramp ostaje pri stavu da je Iran odgovoran za napad na najveću fabriku za preradu nafte u Saudijskoj Arabiji, ali želi da izbegne sukob i sačeka da se sa sigurnošću utvrdi ko stoji iza napada. Posle susreta sa bahreinskim princom naslednikom Salmanom el Kalifom, Tramp je rekao kako želi da pomogne Saudijskoj Arabiji, ali ne želi rat s Iranom.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару