Širom zatvorenih očiju – Samo srcem se dobro vidi

TEME: Neša Leptir; Aleksandar Sergejevič Puškin „Voleo sam vas. Moja ljubav stara/Još uvek, možda, spi u srcu mome”; Boris Leonidovič Pasternak, NOBELOVAC BEZ NAGRADE; Žan Batist Poklen alias Molijer; Nebo; Noć; Duh („Blaženi siromašni duhom.“); Suze; Smeh; Sreća; Radost.

                                   ZA NjIM JE PLAKALA CELA JUGOSLAVIJA

                                                       NEŠA LEPTIR 

Legendarni Nenad Radulović poznatiji kao Neša Leptir, rok muzičar i frontmen grupe „Poslednja igra leptira” preminuo je 12. februara 1990-te u 31. godini od posledica teške bolesti koja mu je prekasno otkrivena. Iza sebe je ostavio hitove zbog kojih i danas pustimo suzu, a na njegovom grobu uklesane su reči koje slamaju srce.
„Poslednju igru leptira” Neša je osnovao 1979. sa drugarima iz komšiluka. Pre prvog albuma samo u Beogradu su imali više od 200 nastupa, što svedoči o njihovoj popularnosti.
Grupa se proslavila pesmama kao što su „Jeleni umiru sami”, „Grudi balkanske”, „Dečko, hajde 'oladi”, „Srce od meda”...
Kada je umro, na njegovom grobu uklesani su stihovi pesme koju je dobio od drugarice Suzane, a koju mnogi navode kao inspiraciju za naziv benda. Tajna zbog čega su mu bili toliko posebni nikad nije bila otkrivena.
„Svako od nas neku svoju priču ima što u tami tišti, a puteve bira samo kad je hladno, kad umori zima, slutimo je tužni na krilu leptira...”

      Neverne bebe u Pančevu: Koncert posvećuju Neši Leptiru
Tradicionalni koncert na Dan zaljubljenih, koji već devet godina Neverne bebe sviraju u sali Centra za kulturu u Pančevu, biće posvećen Neši Leptiru.
Publika će premijerno moći da čuje pesmu „Suze sa zvezda padaju”, koja je poslednji tekst velikog autora. Neša je stihove napisao na lekarskom receptu pre 29 godina, neposredno pred smrt.
Porodica ga je čuvala svih ovih godina, čekajući trenutak da poslednje reči umetnika koji je svojim duhom večitog dečaka, harizmom i neprolaznim pesmama ostavio neizbrisiv trag na muzičkom nebu nekadašnje države podeli sa svima koji će se na ovaj način prisetiti nekih lepših i sigurno srećnijih vremena, a koji su voleli Poslednju igru leptira.
U spotu za pesmu s Bojanom Perićem se pojavljuje Nikola Radulović, Nešin bratanac i budući glumac.

Slušajte nas na FM: 104,0 MHz
i preko Interneta: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Kontakt: ++381 11 3249 202 * SMS: +381 64 0202 200*
Mejl: program202@gmail.com

PRODUKCIJA I IZBOR MUZIKE: Nena Ognjenović Trkulja

Autor, domaćin i voditelj: Luka Mijatović

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару