Ljiljana Blagojević: Čovek mora da ide napred, a ne da gleda iza sebe

Htela je da se zaposli u Galenici, a završila je na TV ekranu i daskama koje život znače. Počela je kao Doli Bel, nastavila kao bolničarka, Vesna, Luna, Draga Mašin... Ljiljana Blagojević je odigrala više od 60 uloga, snimila 50 filmova i mnoge serije. Kaže da se karijera gradi na odbijenim, a ne samo na odigranim ulogama.

„Pozorišta su kao što znate stala sa radom. Mi smo, doduše imali probe. Predstava Vase Železnova trebalo je da ima premijeru u aprilu, a sad je pomerena za septembar. Ubeđena sam da će pozorište pobediti. Pozorište je pobedilo mnogo veće bolesti, kugu i druge pošasti“, kaže Ljiljana Blagojević.

Prema njenim rečima, velika je odgovornost dobiti naslovnu ulogu posle velike Ljiljane Krstić i sjajno izvedene i napisane predstave pre 20 godine.

„Predstava je drugačija od one iz Jugoslovenskog dramskog. Hrvatski reditelj Zdravko Sviben spojio je Artamonove i prvu i drugu verziju Vase Železnove. Napravio je jedan veoma neobičan pozorišni čin gde vidimo zapravo kako se rodila ta Vasa Železnova, a svi znamo šta se događalo kasnije sa njom“, istakla je Ljiljana Blagojević.

Legenda srpskog glumišta priznaje da je priprema bila jako zahtevna, jer se radi o ansambl predstavi, ali hvali svoje mlade kolege i koleginice za koje kaže da su divni, poslušni i vredni.

„Svaku ulogu igram kao da je najveća. Tako znam da nije došao kraj. Čovek ide napred i mora da ide napred, a ne da gleda iza. To iza može da bude divno i potvrda da ste u dobroj profesiji, ali od toga se ne živi. Mora da se ide napred, mora da se veruje i da postoji motiv. Vera je u životu i poslu najvažnija, bez nje ste mrtav čovek“, kaže srpska glumica.

Iako joj je san bio da završi hemiju, kaže da joj ipak nije žao što nije krenula tim putem. Hemija je, kako je navela, divna nauka, koja govori o spajanju nemogućeg i razdvajanju mogućeg, a gluma je u neku ruku hemija, razmena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару