Читај ми!

Jovana i Dunja i pesma „Oči deteta“ idu na Dečju pesmu Evrovizije

Na javni konkurs koji je raspisala Radio-televizija Srbije za izbor predstavnika Srbije na Dečjoj pesmi Evrovizije – Junior Eurovision Song Contest, koji je trajao do 20. septembra, stiglo je sedam prijava. U Parizu će nas predstavljati Jovana i Dunja, a pevaće numeru „Oči deteta“.

Pesmu je izabrala stručna komisija sastavljena od muzičkih urednika Radio-televizije Srbije. Najveći broj poena dobila je kompozicija Oči deteta čiji je autor Ana Frlin, a otpevale su je Jovana Radonić i Dunja Živković iz Novog Sada. U toku je rad na finalnoj verziji pesme, koja će zvanično biti objavljena do kraja oktobra.

Proces izbora imao je tri etape. Prva je bila selekciona, u kojoj su preslušani pristigli demo-snimci, zatim su odabrane četiri kompozicije i izvođači koji su pozvani da otpevaju svoju pesmu „uživo“ uz matricu, u Studiju 6 Radio Beograda.

Svaki nastup je i tonski snimljen da bi u trećoj fazi izbora, za koju su odabrane tri kompozicije, muzički urednici RTS-a ponovo preslušali sve nastupe snimljene u Studiju 6 i dali svoje ocene – 3 poena prvoplasiranoj, 2 poena drugoplasiranoj i 1 poen trećeplasiranoj pesmi.

Najveći broj poena dobila je kompozicija Oči deteta čiji je autor Ana Frlin, u aranžmanu Ognjena Cvekića, a otpevale su je Jovana Radonić i Dunja Živković iz Novog Sada.

U uži izbor ušle su i sledeće kompozicije i mladi izvođači:

Osmeh – muzika: Filip Trajanovski, tekst: Ana Maglica i Tara Šujeranović, izvođač: Tara Šujeranović;

Dete od snova – muzika i tekst: Bojana Mašković, izvođači: Sara Simić i Tomislav Božović;

U dobru i u zlu – muzika i tekst: Veljko Kovačević i Branimir Marković, izvođač: Veljko Kovačević.

Jovana Radonić rođena je 19. 1. 2011. godine u Novom Sadu. Još kao veoma mala pokazala je afinitet i talenat za muziku i pokret. Prvi javni nastup imala je sa četiri godine, da bi već sledeće godine učestvovala na televizijskom muzičkom takmičenju na kojem je osvojila drugo mesto.

Od tada počinje saradnja sa profesorkom klavira i pevanja Anom Frlin koja Jovanu i dalje vodi kroz osnovnu muzičku školu gde je, trenutno, učenik trećeg razreda klavira, a kao učenica muzičke škole osvojila je i specijalnu nagradu na festivalu „Isidor Bajić“ iz solfeđa. Od 2020. godine, u okviru „La La studija“ uči pevanje kod profesorke Petre Leone Matiša.

Dunja Živković rođena je 22. 7. 2010. godine u Novom Sadu. Od ranog detinjstva je pokazivala interesovanje i ljubav prema muzici, od treće godine pohađa muzičku radionicu „Do Re Mi“ u Novom Sadu, gde je odmah bila zapažena, nastupajući kao solista i sa istoimenim bendom.

Dunja je u aprilu 2019. godine, na takmičenju škola regiona, osvojila prvo mesto u svojoj kategoriji. Učenica je trećeg razreda osnovne muzičke škole „Isidor Bajić“, odsek klavir, u klasi prof. Dunje Crnjanski i petog razreda osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“ u Novom Sadu, a takođe pohađa i školu pevanja „La La Studio“ u Novom Sadu u klasi profesorke Petre Leone Matiša.

„Dečja pesma Evrovizije 2021“ održaće se 19. decembra u Parizu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару