Završnica „Klaud“ festivala – Slobodan Trkulja i Vlatko Stefanovski na Ušću 29. avgusta

Posle „Bir festa“ i „Mjuzik vika“, nastupajući vikend na Ušću takođe će biti u znaku muzike.

Pre „Noći muzike“ u petak, kao uvod u poslednji festivalski vikend, u četvrtak 29. avgusta od 20 časova biće izvedeni koncerti Slobodana Trkulje i „Balkanopolisa“, i Vlatka Stefanovskog i „Rok simfonije“. 

Koncerti sastava „Balkanopolis“, mešavina su modernog pop i rok spektakla, simfonijskog i epskog zvuka prožetog srpskom tradicijom.

Predvođeni multiinstrumentalistom i pevačem Slobodanom Trkuljom, jedni su od najkreativnijih muzičkih umetnika sa naših prostora.

Pored ekstravagantnih kostima, poznati su jer spajaju moderno i tradicionalno – gajde sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavale i rok gitare, tambure i bubnjeve, protkane snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog.

„Održali smo mnogobrojne koncerte u arenama i teatrima širom sveta, i osvojili srca publike modernim srpskim zvukom. Svaki koncert 'Balkanopolisa' je spektakl, a za nastup na Ušću pripremamo posebnu set listu, jer će ovaj koncert biti deo dokumentarnog filma kineske CCTV televizije o meni i 'Balkanopolisu', a snimaće se tokom naredna naredna dva meseca. Zato pozivam sve Beograđane da u što većem broju dođu na Ušće kako bi svi zajedno poslali što lepšu sliku u svet“, izjavio je Trkulja. 

Potom će uslediti muzičko-scenski spektakl koji će izvesti Vlatko Stefanovski i Rok simfonija, što je projekat Kamernog orkestra iz Bitolja, koji je sastavljen od vrsnih, profesionalnih muzičara koji iza sebe imaju brojne uspešne koncerte na renomiranim festivalima.

„Ovaj orkestar čine mladi muzičari, koji su rešili da malo prošire svoj repertoar, svirajući numere iz rok lektire. Zabavno je nastupati sa većim orkestrima, jer je zvuk bogatiji, a repertoar i za mene nov i svež. Pevam i sviram neke numere koje ne izvodim na mojim koncertima, a siguran sam da će publika na Ušću uživati“, rekao je Vlatko Stefanovski.

Poznati su po izuzetnoj atmosferi koja prati njihove nastupe na kojima izvode hitove legendarnih grupa kao što su: "AC/DC", "Deep Purple", "Led Zeppelin", "Queen", "Rammstein", "Scorpions", Leni Kravic i ostali.

Orkestar je sastavljen od 17 članova i tri soliste, koji će uz virtuoza na gitari Vlatka Stefanovskog izvesti više od 90 minuta programa.

Hitovi „Osvajača“ u sinergiji sa simfonijskim orkestrom 

U subotu 31. avgusta, a povodom zatvaranja „Klaud“ festivala, posetioci će od 20.00 imati priliku da po prvi put u Beogradu da čuju projekat „Simfonija Smak“.

Pesme ove kultne grupe u aranžmanima koje je napravio Vojkan Borisavljević izvodiće Kragujevački simfonijski orkestar i članovi grupe „Osvajači“, a solista će biti Zvonko Pantović Čipi. 

Poseban ugođaj publika može očekivati u potpuno novim aranžmanima i visokim tenorskim deonicama po kojima je poznat frontmen „Osvajača“.

Pored hitova „Smaka“, „Osvajači“ za kraj izvode par svojih hitova u sinergiji sa simfonijskim orkestrom.

Nakon toga, od 22.30 će nastupiti Dejan Petrović i trubači, koji je širom sveta poznat po nesvakidašnjim aranžmanima pop i rok hitova koje izvodi sa svojim „Big bendom“, a čast da zatovore „Klaud“ festivalsku platformu imaće di-džej Maus i Lapac koji će Ušće pretvoriti u najveću diskoteku na otvorenom uz rok hitove osamdesetih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару