Više od 120 besplatnih koncerata za pet dana „Bir festa“

Beogradski festival muzike i piva „Bir fest“, najposećenija manifestacija u jugoistočnoj Evropi, od 14. do 18. avgusta, zabeležiće još jedan rekord – za samo pet dana na četiri bine na Ušću će biti održano više od 120 besplatnih koncerata.

Више од 120 бесплатних концерата за пет дана „Бир феста“ Више од 120 бесплатних концерата за пет дана „Бир феста“

Od ove godine „Bir fest“ postaje deo nove festivalske platforme – CLOUD Festivals, koja će objediniti tri festivala na Ušću.

Beogradska kulturna mreža i „Skajmjuzik“, koji stoje iza pomenute platforme, postaviće nove standarde organizacije i produkcije festivala u Srbiji i regionu, te se očekuje da „Bir fest“ (Belgrade Beer Fest), „Mjuzik vik“ (Music Week) i „Noć muzike“ na Ušću poseti više od milion ljudi u periodu od 14. do 30. avgusta. 

Klaud će posetiocima sva tri festivala omogućiti i pristup VIP zonama, koje će ove godine biti proširene i pružiće bolji užitak kako u koncertima, tako i u brojnim pivskim brendovima.

Karte za VIP zone uskoro će biti puštene u prodaju, a velika novina je to što će konzumacija uz VIP kartu biti neograničena tokom cele večeri ("All you can drink" koncept).

Muzički program na „Bir festu“ će se prvi put održavati uporedo na četiri bine - Glavnoj, Alternativnoj, Gruv i Bunt bini.

Neke od najvećih muzičkih zvezda regiona i sveta će nastupiti na Glavnoj bini, a ovogodišnji festival će otvoriti sjajan muzički spektakl Rok opera.

Na bini će se naći 120 izvođača koji će izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda. Od 22.30, prvi put u Srbiji, sviraće kultni gitarista grupe „Smits“, Džoni Mar, koji će pored pesama sa svojih albuma, izvoditi i najveće hitove „Smitsa“.

Prvi dan festivala će svakako obeležiti svetski hitovi, a publika će uživati i u muzici sjajnih domaćih bendova – „Artan Lili“, „Majke“ i „Kanda, Kodža i Nebojša“.

Drugi dan festivala otvara legendarno „Atomsko sklonište“, a Marko Luis, „Kerber“ i „Ajzburn“ će na Ušće doneti i tradicionalne zvuke trube, regea i hardkor panka. Od 21.30 na Glavnoj bini će nastupiti američki reperi "Crazy Town X", koji na „Bir fest“ dolaze prvi put, a u sklopu turneje na kojoj obeležavaju 20 godina rada.

U petak 16. avgusta posetioce na Ušću očekuje žestoka svirka domaćih bendova „Šarks, snejks end plejns“, „Bjesovi“, „Električni orgazam“ i „Ortodoks Kelts“, a prvi povratnički koncert u Srbiji će održati i grupa „Negativ“.

Iz Hrvatske nam stiže veoma popularni splitski reper Vojko V, kao i jedan od najtraženijih bendova u regionu, bend „Brkovi“, koji na duhovit način spaja turbofolk sa rokom i hevi-metalom.

Za muzičko zagrevanje trećeg dana će biti zadužen mladi Džoni Ranković, a potom će nastupiti veterani muzičke scene Bilja Krstić i „Ju grupa“. Atmosferu će do usijanja dovesti Manjifiko, koji na specifičan način miksuje fank, disko, rok, džez i etno zvuk, a Damir Urban će izvoditi hitove iz svoje tri decenije duge karijere, bend „Perper“, kao i Dejan Cukić, „Bombaj štampa“, Blaža i „Kljunovi“.

Prvi put na bini „Bir festa“ će nastupiti nekada veoma popularni „Tap 011“, a iz Zagreba dolazi „Elemental“, bend koji beogradska publika izuzetno voli.

Na Glavnu binu iz Velike Britanije stiže bend „Zajon trejn“, koji već 30 godina na inovativan način miksuje rege i dens muziku.

Na Alternativnoj i Gruv bini će nastupiti ništa manje popularni lideri alternativnih muzičkih pravaca, a Bunt stejdž će biti rezervisan za nastupe demo bendova, koji su se izdvojili tokom „Bunt rok festivala“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару