Читај ми!

Pesnikinja Milena Marković otvara 67. Sajam knjiga

Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji se pod sloganom „Reč je slobodna“, održava od 19. do 27. oktobra, otvoriće dobitnica NIN-ove nagrade pesnikinja, dramska spisateljica, scenaristkinja i univerzitetska profesorka Milena Marković.

Najmasovnija manifestacija kulture na jugoistoku Evrope, Sajam knjiga, od 19. do 27. oktobra, okupiće u Beogradu više od 400 izlagača iz zemlje i 15 gostiju iz inostranstva.

Čast da otvori 67. izdanje Beogradskog sajma knjiga pripala je dobitnici NIN-ove nagrade pesnikinji, dramskoj spisateljici, scenaristkinji i univerzitetskoj profesorki Mileni Marković.

Književnica Milena Marković objavila je knjige Pas koji je pojo sunce, Istina ima teranjeTri drame, Crna kašika, Ptičje oko na tarabi, Pre nego što sve počne da se vrti, Pesme, Drame, Pesme za žive i mrtve, Zmajeubice... Izvedene su njene drame Paviljoni – kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru, Šine, Nahod Simeon, Brod za lutke, Šuma blista, Zmajeubice, Deca radosti, Pet života pretužnog Milutina, Livada puna tame.

Dobitnica je Specijalne nagrade u Beču za najbolje drame sa eksjugoslovenskog prostora, tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“, te priznanja koja nose imena Todora Manojlovića, Đure Jakšića, Miloša Crnjanskog, Biljane Jovanović... 

Počasni gost 67. izdanja Beogradskog sajma knjiga je Republika Kuba.

петак, 18. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи