Читај ми!

Francusko letovalište potresa skandal sa vračarom

Protiv gradonačelnika francuskog grada Agda, Žila d'Etorea, vodi se sudski postupak zbog nezakonitog trošenja novca poreskih obveznika u korist 44-godišnje žene koja se predstavlja kao vidovnjak, medij i iscelitelj.

Француско летовалиште потреса скандал са врачаром Француско летовалиште потреса скандал са врачаром

Grad Agd na obali Mediterana osim što je poznat po svojim prelepim peščanim plažama i suncu tokom cele godine, takođe ima reputaciju sedišta najveće zajednice svingera u Evropi. Desetine hiljada parova iz cele Evrope svake godine hrle u Agd da zadovolje svoje neobične sklonosti.

Međutim, još od marta grad potresa potpuno drugačiji skandal zbog kojeg ostatak Francuske odmahuje glavom u kolektivnoj zbunjenosti da li da se smeju ili budu besni.

Reč je o lokalnoj vračari i gradonačelniku grada, Žilu d'Etoru, bivšem službeniku tajne službe i policajcu.

Oboje su u zatvoru dok traje istražni postupak. Vračara, Sofija Martinez, majka šestoro dece, optužena je za obmanjivanje gradonačelnika, dok je on sam optužen za korupciju jer je na nju trošio raskošne količine novca poreskih obveznika.

Gospođa Martinez je imala reputaciju medijuma koji može da razgovara sa mrtvima. Prema rečima gradonačelnikovog advokata, na njegovu molbu da ga poveže sa pokojnim ocem, ona je uspela. Tokom seanse, njen glas bi se iznenada promenio i poprimio ton gradonačelnikovog oca.

Tokom protekle četiri godine navodno je manipulisala gradonačelnikom lično i telefonom sa izuzetnim veštinama trbuhozborstva.

Dobio je hiljade misterioznih poziva od „glasova“ mrtvih, uključujući anđele, od kojih su neki pozivali gradonačelnika da finansijski pomogne vračaru.

I tu na scenu stupa korupcija.

Gradonačelnik je navodno platio raskošna letovanja za gospođu Martinez i njenu porodicu, uključujući putovanja u Polineziju i Tajland, koristeći javna sredstva. Navodno su ga „glasovi“ ubedili da unajmi nekoliko članova njene porodice da rade za gradsko veće i da renovira njen dom. Lokalna preduzeća koja su povezana sa gradonačelnikom radila su posao besplatno iz straha da će izgubiti buduće ugovore sa njim.

Zahvaljujući ovom slučaju, gradonačelnikov advokat Žan Mark Darigad je preko noći postao slavna ličnost.

„To je luda priča“, kaže Dirigard za Bi-Bi-Si. „To je neverovatno jer imate čoveka u politici, gradonačelnika i bivšeg poslanika koji je veoma inteligentan. I otkrijete da takvim muškarcem može da manipuliše jedna žena.”

„Ušla je u njegov život i rekla mu da može da razgovara sa pokojnim ocem. Pronašla mu je slabu tačku i iskoristila za ličnu korist. Trebalo mu je mnogo vremena da prihvati da je prevaren“, dodaje Darigard.

Ali advokat gospođe Martinez, Luk Abratkevič, ima drugačije mišljenje.

„Ona je priznala da je izneverila poverenje gradonačelnika, ali nije reč o manipulaciji jer je priznala ono što je uradila, a drugi klijenti, uključujući doktore i arhitekte, svedočili su da ima mistične moći.“

„Ona je otkrila detalje o njihovim životima za koje niko drugi nije znao“, dodaje Abratkevič.

Advokati to poriču, ali meštani kažu da se sve svodi na seks u gradu gde ga već ionako ima dosta.

Sudija drži i gradonačelnika i vračaru u pritvoru kako bi sprečio potencijalno uticanje na svedoke. Gospođa Martinez je premeštena u samicu nakon što je napadnuta u jedinom ženskom zatvorskom krilu jer su je druge zatvorenice optužile za veštičarenje.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару