Америчка полиција не зна ко је Боб Дилан

Због шетње по киши и разгледања сиромашног краја пред концерт, легендарног рокера Боба Дилана легитимисала је полиција Лонг Бренча и ниједно униформисано лице га није препознало и поверовало му ко је.

Полицијска патрола у Лонг Бренчу, месту у америчкој држави Њу Џерси, легитимисала је легендарног рок музичара Боба Дилана због "сумњивог понашања".

До легитимисања је дошло 23. јула поподне, када је један становник латино краја пријавио "мушкарца који се шета сиромашним квартом и загледа куће".

Иначе, Дилан (68) је у Лонг Бренчу, лоцираном око два сата вожње јужно од Њујорка, био због наступа са Вилијем Нелсоном и Џоном Меленкампом на локалном бејзбол стадиону.

Полицајка Кристи Бабли, стара 24 године, која очигледно није знала о коме се ради, затражила је од Дилана личну карту, изјавио је званичник Лонг Бренча, Хауард Вули.

"Мислим да није била упозната са његовим стваралаштвом", рекао је Вули.

Баблијева је изјавила да је "човек који је изгледао ексцентрично" упорно тврдио да је Боб Дилан, али да код себе није имао документе.

Иако је, наводно, чула за њега и видела неке фотографије, "није јој уопште изгледао као Боб Дилан".

"Падала је киша, била сам иза ћошка и одговорила сам на позив. Шетао је низ улицу. На питање шта ради у том крају, одговорио је да тражи куће на продају. Носио је црне панталоне увучене у црне чизме за кишу, две кабанице и капуљачу на глави", објаснила је полицајка.

Још када јој је испричао да је у Лонг Бренчу због концерта у оквиру турнеје са поменутим музичарима, сумња је порасла.

"Нисам знала да ли да верујем. Знате, срећемо разне људе и помислила сам да није из неке болнице и слично", додала је Кристи.

Одвезла га је назад до хотела у којем је био смештен.

Тамо их је сачекало "појачање", њен колега сличних година, али он је још мање знао ко је Боб Дилан, творац хитова као што су "Like a Rolling Stone" и "Blowin' in the Wind".

Тек када је Диланов менаџер донео његов пасош и потврдио идентитет, ствар је решена.

Чувени музичар се није љутио. Историја његовог "тражења анонимности" је дугачка и често носи дуксерице са капуљачама и остала помагала за прикривање.

По једној теорији страних новинара, тог поподнева је покушавао да нађе кућу у којој је Брус Спрингстин 1974. написао хит "Born To Run".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару