Египатска биста која личи на Мајкла Џексона

Због запањујуће сличности лика на египатској бисти, старој 3.000 година, и Мајкла Џексона, музеј "Филд" у Чикагу је преплављен обожаваоцима преминулог певача.

Стотине обожавалаца поп певача Мајкла Џексона свакодневно долазе у чикашки музеј "Филд" да би се дивили египатској бисти која неодољиво подсећа на "краља попа", изненада преминулог 25. јуна.

Лик од кречњака на бисти из периода Новог краљевства, старој око 3.000 година, има крупне очи и благо уздигнут узан нос попут Џексонових.

Посетиоци су и раније примећивали невероватну сличност, обзиром да је постављена у музеју 1988. године, али интересовање никада није било оволико.

Директор музеја Џим Филипс изјавио је да је његова институција преплављена телефонским позивима и и-мејловима обожавалаца славног певача који желе да знају да ли се заиста ради о сличности певача са бистом.

"Неке особе уђу у музеј и питају нас 'где је Мајкл Џексон?'. Морамо да им објаснимо да он није ту, али да имамо бисту која подсећа на њега", рекао је Филипс признајући да постоји невероватна сличност.

"Нисам пратио све етапе физичке трансформације Мајкла Џексона, али он и биста веома личе."

Новинар чикашког листа "Сан-тајмз" се чак пита да ли је Џексон својевремено моделирао своје лице према овом експонату, који се у власништву музеја налази од 1899. године.

"Не знам да ли је Мајкл икада посетио музеј, али је сличност између кречњачке бисте жене и њега је запањујућа", одговорио је "Филдов" портпарол.

Лист још наводи да су током периода Новог краљевства (од 1550. до 1050. године пре нове ере) када је биста настала, Египтом владали фараони Рамзес и Тутанкамон, и подсећа да је видео спот за Џексонову нумеру "Remember The Time" сценографски смештен у древни Египат управо из Рамзесовог времена (Рамзеса глуми Еди Марфи).

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару