Најдужа венчаница на свету

Једна млада са североистока Кине удала се данас у венчаници са шлепом дужине 2.162 метра и тако незванично надмашила румунски рекорд од 1.579 метара.

Лин Ронг, Кинескиња из Ђилина, града на североистоку Кине, нада се да ће ући у Гинисову књигу рекорда након што се данас удала у венчаници чија је дужина премашила два километра.

Званицама, којих је било око 200, било је потребно више од три сата да одмотају шлеп венчанице дугачак 2.162 метра.

Поменути шлеп који је "носила" Лин Ронг, 25-годишња учитељица, био је украшен са 9.999 ружа од свиле, преноси агенција Синхуа.

На идеју о венчаници невероватне дужине дошао је младожења Жао Пенг (28), запослен у кинеској железници, након што је одгледао причу о претходном рекорду, односно, свадби у Румунији на којој је шлеп венчанице имао 1.579 метара.

"Нисам желео стереотипну свадбу и прославу, а, опет, не могу баш да приуштим ни екстравагантно венчање", изјавио је Пенг, који је хаљину пријавио бази Гинисове књиге у Лондону, а послаће им и снимак весеља.

"Дужина венчанице и број свилених ружа могу да уђу у историју. Али, није важно и ако не уђу у Гинисову књигу рекорда", додао је младожења.

Пенг је први пут јавно приказао венчаницу 1. августа у истом парку где је одржано и венчање, и измерио је пред новинарима 13 кинеских листова, радио и ТВ станица.

Након венчања, скратио ју је са 2.162 метра на 1.984 метра, 10 центиметара и 22 милиметра, што су бројеви датума рођења његове драге.

"Такође сам зашио 608 кристала на шлеп као успомену на 608 дана забављања."

Млади Кинези често троше велике суме новца како би њихово венчање било оригинално. Жао Пенг је венчаницу платио 40.000 јуана (4.000 евра).

Његова породица се у почетку противила. Након што их је убедио, замолио је рођаке да му помогну, да купе материјале и ручно је сашију, а највише му је помогла тетка кројачица која је била задужена за дизајн.

"То је по мом мишљењу бацање пара", изјавила је младожењина мајка. "Мада, могу да схватим да је желео да искаже своју љубав на овај велики дан."

За разлику од ње, "млада се смејала и плакала због романтичног геста".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару