Мачор који свакога дана користи аутобус

Већ четири године мачак Каспер сваког преподнева "седа" у исти аутобус и вози се 17 километара до последње станице, да би се затим прошетао назад до куће.

Каспер, мачор из Плимута, града у округу Девон на југозападу Енглеске, већ четири године се редовно вози истим аутобусом.

Наиме, свакога дана, тачно у 10 сати и 55 минута, дванаестогодишњи Каспер улази у аутобус на линији број 3, који стаје испред његовог дома, и вози се до последње станице удаљене 17 километара. Затим се лаганом шетњом врати кући, пише "Дејли Телеграф".

На свом путу пролази поред историјског бродоградилишта и војне базе, кроз центар града, неколико предграђа и област "црвених фењера".

Иако се ово необично путовање понавља годинама, возачи аутобуса су, ипак, замољени да обрате пажњу да ли силази на доброј станици.

"Мој мачор обожава људе, а одмах испред наше куће налази се аутобуска станица. Сигурно је тако почео своја путовања, једноставно следећи остале путнике", каже његова власница Сузан Финден.

"Каспер је стално нестајао на неколико сати, али дуго нисам знала где је одлазио. Назвала сам га Каспер по истоименом јунаку, малом духу из цртаних филмова, зато што је нестајао баш као дух."

Она је испричала да су јој људи једног дана рекли да њен мачор редовно користи аутобус. У почетку није могла да верује у тако нешто, али је то било врло логично објашњење за Касперово свакодневно нестајање.

Роб Стоунхаус, један од возача на линији број 3, објаснио је да се Каспер обично склупча на задњој платформи или испод ногу неког од путника, али никада не прави проблеме.

"Он је доста брз за своје године и само ускочи пре него што се врата затворе. Неколико пута сам га пратила, па ме је можда и приметио, питајући се шта то радим", додаје 65-годишња госпођа Финден.

На овај начин, Каспер је до сада превалио око 34.000 километара.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару