Где летују светски политичари?

Упркос економској кризи светски политичари ће и овог августа одвојити неколико дана за одморе. Путин је на југу Сибира, Саркози на Азурној обали, а Обама се припрема за одмор на источној обали САД.

Август је месец када на годишњи одмор обично иду и светски државници. Мало њих ће ове године са посла одсуствовати више од неколико дана, с обзиром на економску кризу и друге проблеме који их муче.

Руски председник и премијер август обично проводе у црноморском летовалишту Сочију, мада им је прошле године одмор покварио рат са Грузијом.

Владимир Путин је за сваки случај у уторак предахнуо у Тули, области на југу Сибира и, као и пре две године, показао да је у доброј форми.

Француски председник Никола Саркози на одмор је отишао право из болнице. Пошто му је недавно позлило, лекари су му препоручили три седмице паузе од државничких послова. Проводи их на Азурној обали, у вили своје таште.

Да ни на одмору нема мира, побринуо се пошиљалац претећег писма с метком. Писмо је пресретнуто пре него што је стигло у Јелисејску палату.

И италијански премијер Силвио Берлускони има напорне месеце иза себе: кризу, земљотрес у Лаквили, напоран Самит Г8, али пре свега секс скандал.

Одмор је почео антистрес третманом уз помоћ лекара са једне приватне клинике у својој вили у околини Милана, а наставиће га у вили на Сардинији где обично угости и неког од колега из света.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је у Италији, али то не значи да ће се срести са Берлусконијем.

Меркелова скупља снагу за одлучујућу борбу за бираче пред парламентарне изборе крајем септембра.

Амерички председник Барак Обама у уторак је радно провео и рођендан, а има још да се наради док не крене на одмор последње седмице у августу на острво Мартас Винјард, на источној обали Америке.

Обама с породицом изнајмљује луксузну кућу на великом имању са приватном плажом, базеном, биоскопом и спортским теренима. Недељу дана  кошта најмање 50.000 долара, али не кажу да ли та цена важи и за председника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару