Политичка опредељеност на тањиру

Исход ванредних парламентарних избора, који ће се у октобру одржати у Чешкој, тамошње странке и аналитичари процењују по принципу "кажи ми шта једеш, а ја ћу ти рећи за коју странку ћеш гласати".

Чешке партије и аналитичари процењују исход октобарских ванредних парламентарних избора руководећи се принципом "кажи ми шта једеш, а ја ћу ти рећи за коју странку ћеш гласати."

Истраживање јеловника бирача појединих политичких партија обавила је агенција Медијан у оквиру великог истраживања животног стила Чеха.

Као аматерски кулинар-политиколог, чешки председник Вацлав Клаус већ неколико година за своју личну потребу оцењује ко је десничар, а ко левичар на основу тога које јело види на нечијем тањиру.

Испред типичног левичара ће се, према Клаусовом уверењу, наћи зелена салата, док ће десничар уживати у чоколадном крему.

Према истраживању које објављује данашња "Млада фронта Днес", на левичарском тањиру нема зелене салате, али ће се обавезно наћи кобасице уз пиво.

За највеће пивопије, њих скоро 64 одсто, важе чешки социјалдемократи, што одговара и понуди на њиховим предизборним митинзима - пиво, кобасице и гулаш.

Према истраживањима, десничари једу рафиниранију храну, мање засновану на рецептима традиционалне чешке кухиње и воле да пију вино.

Конзервативци, њих 39 одсто, од свих пића највише воле бело вино, док је црно омиљено међу либералима.

Сладолед, коме за сада шеф државе није прилепио ни левичарску ни десничарску етикету, према истраживању, јесте неопозиво десничарски, пошто највише у њему уживају либерали, њих 86 одсто, а најмање га једу нереформисани комунисти.

Типични тањир бирача чешких зелених садржи бионамирнице, а међу њима, као и међу комунистима, има највише вегетеријанаца.

Неочекивану популарност вегетеријанске исхране међу комунистима, чак пет одсто, аналитичари приписују анархистичким традицијама, али и високој цени меса.

Највећи противници исхране без меса су демохришћани, међу којима, иако имају традиционално упориште у винарским областима Моравске, има и највише категоричних апстинената - 32 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару