Лепљиви прсти гостију Елизабете II

"Цењени" гости на пријему код Елизабете II искористили су пометњу због изненадне олује и "позајмили" делове краљевског сервиса непроцењиве вредности.

"Не тако давно, позив на пријем у башти Бакингемске палате представљао је прилику да се изрази поштовање. Али, више не", разочарано је прокоментарисао новинар "Дејли Мејла" недавни нестанак дела краљевског есцајга и посуђа током последњег пријема код британске краљице Елизабете II.

Наиме, изненадна олуја у сред великог пријема омогућила је неким званицама да из краљичине лондонске резиденције понесу "сувенире".

Јак пљусак је натерао око 5.000 гостију да потраже заклон. Њих 60-так се са све кишобранима набило испод тенде уз палату, где је краљица са принцом Филипом, принцом Ендрјуом и војводом од Глочестера пила чај.

У нормалним приликама, да бисте се нашли у том делу баште, треба вам специјална позивница. Али, под овим околностима, нико није правио проблем што се гомила тискала око краљице и племића. Не могавши да гледа "своје поданике" како кисну, Елизабета Друга их је позвала унутра.

Међутим, неки од њих су искористили ненадану пометњу да би "присвојили" осам виљушки и кашичица из краљичиног сребрног сервиса, који датира из доба владавине Џорџа Трећег, као и осам тацни и шољица за чај из викторијанске епохе.

Крађа је примећена тек по завршетку пријема, а мањак посуђа открила је послуга док је распремала столове у врту.

"То је невероватан чин злоупотребе геста љубазности. Неки од тих предмета су непроценљиве вредности", изјавила је собарица из палате. "Изгледа да су гости убацивали посуђе и есцајг у мантиле и ташне. То је заиста тужно."

Сви украдени комади носе жиг са краљичиним монограмом. Портпарол Бакингемске палате није желео да коментарише нестанак.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару