Нова Џексонова воштана фигура

Музеј "Мадам Тисо" открио је данас воштану фигуру преминулог певача Мајкла Џексона, која га приказује у пози са плаката за повратничку турнеју чији је почетак био заказан за средину овог месеца.

Стотине обожавалаца Мајкла Џексона посетило је данас лондонски музеј воштаних фигура "Мадам Тисо" у којем је изложена нова статуа "краља попа", који је изненада умро 25. јуна.

Првобитно је било замишљено да нова фигура, чију су израду музејски вајари започели још пре четири месеца, буде постављена у част Џексоновог повратка на сцену, а да се откривање поклопи са почетком серије од 50 повратничких концерата у арени "О2" у Лондону, заказаним за средину јула.

Нова статуа иконе поп музике представља га онаквим какав се може видети на плакатима којима је најављивана турнеја "This Is It": са црним шеширом, у белој мајици, црној јакни са шљокицама, црним панталонама и са белом рукавицом.

То је Џексонова 13. статуа од воска урађена за неки од музеја "Мадам Тисо", којих има свуда по свету, а трећа за музеј лоциран у Лондону. Прве две га приказују у позама из "Трилера" и са албума "Дејнџерус".

Једино краљица Елизабета Друга, која је на трону скоро 60 година, има више воштаних фигура - 20.

"Крајње је необично да фигура једне особа буде направљена толико пута. Али Мајкл Џексон је био јединствен и његов статус иконе учинио га је једном од најпопуларнијих звезда овде", изјавила је Лиз Едвардс, портпаролка музеја.

"Желели смо да нова воштана статуа буде слављење његовог веома ишчекиваног повратка на сцену, али и да њоме обележимо све његове невероватне успехе", додала је Едвардсова.

Музеј је одлучио да, ипак, заврши фигуру и изложи је "у част једног од највећих музичара свих времена и његове фантастичне 40-годишње каријере".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару