Супружници најбољи у пљувању коштица у даљ

Владајућа "пљувачка" династија Краус из Аризоне поново је однела победу у обе категорије на 36. Међународном првенству у пљувању коштица трешње у даљ.

У америчкој држави Мичиген, у месту О Клер, као и сваког јула од 1974. године, одржано је Међународно такмичење у пљувању коштица трешања у даљ, под називом "Cherry Pit Spit".

Овога пута најуспешнији су били Марлин и Рик Краус, брачни пар из Тјуба Ситија у Аризони.

Рик је, по благо ветровитом времену, добацио до 14,75 метара и тако по 10-ти пут победио у мушкој конкуренцији, док је његова супруга Марлин са 11,8 метара била прва у женској.

Такмичење је први пут организовано пре 35 година, када је локални фармер Херб Тичмен, један од највећих узгајивача трешања, размишљао "шта да ради" са коштицама. У међувремену је, од "забаве за комшилук", прерасло у међународно надметање са стотинама учесника из целог света, које је и Гинисова књига рекорда признала као званично.

Покретач Тичмен је одавно изјавио: "Дугогодишња популарност такмичења демонстрира да здрава исхрана, дубоко дисање и физичка вежба могу бити извођени симултано, јавно, са минималним губитком достојанства".

Може да се пријави ко год пожели, без обзира на године, и покуша да прође квалификације, а првенство уједно обележава и почетак брања киселих трешања у југозападном Мичигену.

Иначе, вишеструки шампион Рик "Сачмара" Краус (60) је од 1988. до 1993. држао светски рекорд са 22 метра и 13 центиметара.

Међутим, његов син Брајан, наследник у сваком погледу, познатији као "Јанг Ган" Краус, надмашио је "учитеља" и 1998. "пљунуо" нови северноамерички рекорд од 22 метра и 23 центиметра.

Пет година касније, 2003, Брајан је био посебно надахнут и његов језик је тога дана "био савршено увијен око коштице", па је постао власник и најбољег светског резултата од 29,12 метара.

Без достојне конкуренције, Рик и Брајан Краус су заједно победили 21 пут на до сада 36 одржаних првенстава. 

Предлажемо да пробате и проверите да ли је једноставно и који су вам лимити.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару