Деветогодишњакиња признати веб дизајнер

Веровали или не, Шрилакшми Куреш, деветогодишња девојчица из Индије, већ сада је реномирани дизајнер веб страница и једини члан Удружења америчких вебмастера млађи од осамнаест година. Девојчица је основала своју компанију где је на позицији извршног директора.

Једна деветогодишња девојчица из Индије обара рекорде у области интернет технологија. Најмлађи је дизајнер интернет страница на свету и најмлађи извршни директор једне компаније.

Шрилакшми Куреш кћерка је адвоката из Кођикоде у јужној индијској држави Керали. Компјутери су јој интересантни откако је проходала, па не чуди што је са девет година већ дизајнирала више од десет интернет страница.

"Кад сам била мала, на компјутеру сам цртала и бојила. Касније сам научила да пишем. Онда ми је једног дана тата показао вест о дечаку који је дизајнирао сопствену интернет страницу, па сам помислила да бих то могла и ја", каже Шрилакшми Куреш.

Отац јој је дао основна упутства, али га је брзо превазишла у интернет знању и сама направила званичну презентацију своје школе и страницу са вестима за децу на једном од локалних језика. То је био почетак.

Деветогодишња девојчица је већ освојила неколико домаћих и међународних награда. Примљена је у Удружење америчких вебмастера, као једина особа млађа од осамнаест година.

Последњи вебсајт за чије је лансирање заслужна Шрилакшми пружа правну помоћ сиромашнима.

"Велико је задовољство видети шта све Шрилакшми зна са девет година. Нема граница за оно што може да постигне. Сигуран сам да ће доживети велику славу и цео свет ће знати за њу", сматра Куријен Џозеф судија Врховног суда Керале.

Мала Индијка именована је за амбасадора групе компанија из области интернет технологија, али је решила да се самостално опроба у бизнису. Основала је сопствену компанију за дизајнирање интернет страница "Идизајн" у којој има положај извршног директора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару