Какви ванземаљци, то раде дрогирани кенгури!

Мистерија кругова у пољима мака на аустралијском острву Тасманији, за које се веровало "да су их оставили ванземаљци", решена је након што су узгајивачи утврдили да су их направили дрогирани кенгури!

Тасманијски узгајивачи мака, у сарадњи са главном државном правницом Ларом Гидингс, дали су помало бизарно објашњење за кругове откривене у пољима, за које се "око логорских ватри увек причало као о делу ванземаљаца" - починиоци су дрогирани кенгури!

Наиме, откривено је да "волабији" (мањи рођаци кенгура) упадају у поља мака, једу зреле чауре, а затим, потпуно дрогирани, тумарају около у круг.

"Интересантан детаљ сам недавно нашла у једном од извештаја о индустрији мака, да имамо проблем са кенгурима који улазе у поља мака, 'надрогирају се као змајеви' и тумарају у круг", рекла је госпођа Гидингс на расправи о процени буџета.

"Затим попадају. Ми заправо откривамо кругове у пољима мака које праве интоксинирани кенгури."

Рик Роклиф из "Тасманиан Алкалоидс", једног од највећих локалних произвођача мака, изјавио је за "Њуз ЛТД" да зна за много прича о овцама које би се "устондирале" након жетве, јер би појеле разбацане чауре мака, а затим се понашале смешно и ходале заносећи се у круг.

"Али, ми као узгајивачи дајемо све од себе да спречимо ову врсту конзумирања, нарочито од стране стоке, јер смо забринути да месо може бити контаминирано", каже Роклиф.

Тасманија је један од највећих светских легалних произвођача опијума за фармацеутско тржиште, обезбеђујући око 50 одсто сировог материјала за морфин и друге опијате у свету.

Међутим, једноставност са којом кенгури проналазе пут до поља мака повећава забринутост о безбедности стабљика. Острвска изолованост Тасманије чини их једним од најсигурнијих на свету, додала је госпођа Гидингс, али је ипак током прошле године у 17 различитих крађа однето 2280 чаура мака, укључујући и потенцијално смртоносне "тебаин" чауре.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару