Род Благојевић "суперстар"

Крајем марта популарна комичарска трупа "Секонд сити" почела у Чикагу да изводи пародију рок-опере "Исус Христ Суперстар" под називом "Род Благојевић Суперстар", у којој се описују успон и пад бившег гувернера Илиноиса.

Амерички политичар српског порекла Род Благојевић је након притварања и смењивања са места гувернера Илиноиса одлучио да постане "суперстар", то јест да се нашали мало на свој рачун у сатиричном комаду који носи његово име.

Благојевићу је почетком године, кроз поступак опозива, одузета гувернерска функција због оптужби да је покушао да тргује бившим сенаторским местом садашњег председника САД Барака Обаме, и да је злоупотребом службеног положаја прикупљао донације за кампању.

Благојевић је тврдио да је невин, али га је Сенат америчке државе Илиноис у јануару прогласио кривим и једногласно га сменио. Такође, трајно му је забранио да се кандидује за било коју јавну функцију у Илиноису.

У међувремену, Благојевић је постао мета бројних шала, а крајем марта популарна комичарска трупа "Секонд сити" почела је у Чикагу да изводи пародију рок-опере "Исус Христ Суперстар" под називом "Род Благојевић Суперстар", у којој се описују успон и пад бившег гувернера Илиноиса.

Велико интересовање публике

Комад је требало да буде извођен до 14. јуна, али је због великог интересовања извођење продужено до 9. августа, и то се дешава други пут откако је на репертоару у "Чикаго Шекспир театру", наводи се на сајту http://www.secondcity.com.

Штавише, бивши гувернер Илиноиса ће у суботу 13. јуна лично учествовати у представи, најавио је његов портпарол Глен Селиг а преноси АП. Селиг је помагао Благојевићеве покушаје, у време суђења пред Сенатом Илиноиса, да брзом серијом гостовања у најважнијим америчким медијима "опере" свој имиџ. Овај "стручњак за односе са јавношћу у кризним ситуацијама" није желео да открије колико је Благојевић добио новца за учешће у представи, али је изјавио да ће та сума отићи у хуманитарне сврхе, а корисник ће бити организација за борбу против рака "Гилдин клуб".

"Овај комад је сатира, и Благојевић планира да у њему учествује. Очекује да се добро насмеје и да истовремено помогне 'Гилдином клубу'", рекао је Селиг.

Ову организацију основала је покојна комичарка Гилда Реднер, потекла из окриља "Секонд ситија" која је више пута наступила у популарној шоу емисији "Суботом увече уживо".
На благајни "Секонд ситија" кажу да је суботње извођење "Рода Благојевића суперстара" распродато, а да за другу представу још има карата.

Благојевић је и раније исказивао симпатије за овај комад, и на сајту "Секонд ситија" може се видети у друштву глумца Џоија Бланда који га у представи тумачи. Они су се у марту заједно појавили у радио емисији "WLS 890ам".

И бивша прва дама Илиноиса, Пети Благојевић ушла је у воде шоу бизниса, појавивши се у другој недељи ријалити шоу програма "I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here!" (Ја сам звезда, вадите ме одавде) који емитује ТВ мрежа "Ен-Би-Си".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару