Летећа палата од 300 милиона фунти

Када за три године буде готов, "суперџамбо", који је за 300 милиона фунти наручио анонимни арапски принц, ће бити највећи приватни авион.

"Летећа палата" коју је од Ербаса наручио анонимни арапски принц, а коју ће преуредити једна британска фирма, имаће мермерно турско купатило, пет спаваћих соба са плазма екранима, собе за молитву, дворане за састанке са холографским пројекцијама, гаражу за Ролс Ројса, лифт који води на три спрата и још много тога.

Нагађа се да је наручилац саудијски принц ал-Валед бин Талал, власник "Савој" хотела.

Што се саме летелице тиче, у питању је Ербас А380, највећи путнички авион на свету.

На уређењу ентеријера је ангажована енглеска фирма из Ворчестершира, "Дизајн Кју", која ће у простору, у нормалним околностима предвиђеном за око 600 путника, направити "хотел са пет звездица".

Предвиђено је да када принц стигне до авиона, рецимо својим Ролс Ројсом, да га не оставља на аеродрому, већ иде са њим, паркиран у авиону, у специјалној гаражи.

Затим ће се лифт спуштати до писте, а црвени тепих одмотати уз пригушена светла, тако да ће остављати утисак да се стиже на доделу Оскара, а не у авион, прича Гери Дој, један од оснивача "Дизајн Кјуа".

"Стомак" А380 ће бити претворен у зону за релаксацију, која ће обухватати турско купатило, урађено у мермеру дебелом само 2 милиметра, да би се уштедело на тежини.

Одмах поред је сала за релаксацију и задовољство, са подом и зидовима "обложеним" огромним екранима који ће приказивати "небо и земљу" испод авиона. Гости могу стајати на овом "магичном ћилиму" и посматрати лет, док им поветарац дува кроз просторију!

У сали за састанке са екранима који функционишу на додир, све ће бити пројектованом на столовима, а пословни партнер који није у авиону може виртуелно бити пројектован на столу да би "учествовао" у састанку.

Пет соба које сачињавају власникове приватне одаје имају "краљевске" кревете, системе за забаву и собу за молитву у којој се налази компјутерски израђена асура за молитву. Она ће у сваком тренутку омогућавати принцу да буде окренут лицем ка Меки.

Ту је и око 20 седишта "прве класе" за екстра госте. Према дизајнеровим речима, имаће елегантну облу линију са арапским писмом на себи.

Гери Дој додаје: "То је нешто веома, веома специјално и на тржишту не постоји ништа слично. Не покушавамо да направимо летећи хотел, биће искројен за потребе летења и имаће јединствене особине које се уклапају у то. Турско купатило је посебно спектакуларно, са мермером, нежним светлима и "спа" третманом" по избору".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару