Уз арије краве дају кремастије млеко

Стриктно следећи рецепт свог деде стар 100 година, британски произвођач сладоледа је ангажовао познатог европског тенора да његовим кравама пева оперске арије.

Британски произвођач сладоледа Френк Фредерик позвао је једног италијанског тенора да пева оперске и наполитанске арије његовим фризијским кравама, како би оне произвеле кремастије млеко.

И заиста, Марчело Бедони, један од водећих европских тенора, долетео је искључиво тим поводом у грофовију Ланкашир, на северу Енглеске, да би обавио необичан задатак.

Наиме, Фредерик, пореклом из Италије, покушава да на британско тржиште овог месеца пласира сладолед чији се рецепт чува у његовој породици дуже од 100 година.

Рецепт потиче од Фредериковог деде, Антонија Федерићија, који је живео у близини Портофина и веровао да оперске арије повољно утичу на производњу млека његових крава.

Био је убеђен да то стимулише производњу млека богатог ендорфином и ствара весео радни амбијент, па су оперске арије постале један од најважнијих састојака у рецепту.

"Мој деда је увек певао кравама пре муже и у настојању да поново произведемо сладолед који смо брат и ја обожавали као деца, одлучили смо да се стрикно држимо рецепта", казао је Фредерик.

Произвођач је већ заказао серију оперских наступа који ће почети у петак на "Кокшутс" фарми, поред Клитероа у Ланкаширу, где ће стадо слушати серенаде попут "Amore ti vieta" од Ђордана и Пучинијеву "E lucevan le stelle".

Тенор Марчело Бедони је рекао: "Једва чекам концерте. Краве су тако нежне животиње и имају добро уво за оперу. Саставио сам специјалан репертоар који обухвата пријатне арије и наполитанске песме. Неће бити жестоких Вагнерових композиција и Кармина Бурана".

Хејли Кембел-Гибонс, британски стручњак за млеко и млечне производе, каже да умилни звуци или музика могу умањити стрес и појачати релаксацију, тако да ће здраве и задовољне краве вероватно производити више млека, а све што то побољшава може бити само добро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару