Рупа у закону вратила муштерије

Власница једног паба у Енглеској, нашла је легалан начин да омогући својим муштеријама да пуше у њеном локалу. Отворила је просторију за "научно" пушење.

Кери Фентон, власница енглеског паба "Катинг Еџ" у Барнслију, на северу Енглеске, пронашла је рупу у закону о забрани пушења у баровима - у свом пабу отворила је "центар за истраживања о дувану", у којем пушачи могу да запале цигарету у име науке.

Клијенти паба треба да испуне упитник о конзумирању дувана, што им потом омогућава да попуше цигарету у просторији посебно намењеној за то, а то је, по речима власнице, потпуно легално.

На рупу у закону пажњу јој је скренуо један од гостију. Власница бара отворила је свој "истраживачки центар" пре шест дана, а од тада је њен паб пун.

"То је било подстицај за наш посао. Надам се да ће истраживачи користити наше упитнике на универзитетима како би проучили ефекте закона против пушења", рекла је Кери Фентон британским медијима.

Међутим, портпарол Градског већа Барнслија изјавио је следеће: "Службеник одељења за законске услуге ће данас посетити паб да би објаснио менаџменту локала да су погрешно разумели релевантне законе и да соба за истраживање пушења крши закон против пушења. Веће ће пратити ситуацију пре него што предузме кораке, ако буде потребно".

И британско министарство унутрашњих послова најавило је да ће истражити законитост стратегије на коју би могли да се угледају и власници других пабова у земљи.

Власти Енглеске, Велса и Северне Ирске увеле су 2007, годину дана после Шкотске, забрану пушења на свим јавним местима, укључујући и ресторане и барове.

Према подацима удружења британских пабова, барови су због новог закона без муштерија, а 2.000 њих затворено је прошле године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару