"Госпође са календара"

Оригиналне "Девојке са календара" поново су скинуле своју одећу у добротворне сврхе, 10 година након што су инспирисале истоимени холивудски филм и иницирале праву националну манију за календарима са голотињом.

Носећи нешто више од осмеха и ниски бисера, шест чланица Женског института из Јоркшира поново се окупило да би се сликало за календар за 2010.

"Зреле" Енглескиње, које су пре 10 година наге позирале за календар како би прикупиле новац за борбу против леукемије, решиле су да се опет обнаже у добротворне сврхе.

Најмлађа од њих, Крис Кленси, сада има 57 година. Најстарија је Берил Бемфорт са 75. Укупно имају 379 година.

Фотографисале су се у класичним "календарским" позама, а њихову "смерност" сачували су један клавир, чајник, поврће, итд, у првом плану. Представљене су, између осталог, у обављању кућних послова, међу којима су рад у башти, плетење и кување.

Оне су јуче у "Харви Николс" тржном центру у Лидсу лансирале календар у пуном колору, чији је приход намењен истраживањима у области леукемије.

Анђела Бејкер (63), чији је супруг преминуо од лимфома и чија је смрт довела до идеје за први календар, била је изненађена што су људи клицали њиховом поновном окупљању.

"Хвала вам што сте дошли", рекла је. "Биле смо мало забринуте да ли ће се ико појавити након 10 година, и сјајно је видети вас овде."

Госпођа Бејкер је додала да не би могла да одбије сликање за још један календар у будућности. "Нешто размишљам, ако све још будемо ту, и не будемо изгледале превише гадно... али бисмо дефинитивно морале да имамо веће пропорције", нашалила се пред масом.

Када су се сликале за оригинални календар 1999. године, њихова амбиција је била да сакупе довољно новца да се бар купи софа за болничку чекаоницу.

Али, током следеће деценије, обишле су свет, према њиховој причи је постављен комад у лондонском "Вест Енду" и снимљен филм "Девојке са календара" са Хелен Мирен у једној од улога.

До сада су сакупиле 2 милиона фунти.

Календар је доступан на интернет сајту www.leukaemiashop.com по цени од 9,95 фунти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару