Кет Стивенс: "Колдплеј" ми је украо песму

Јусуф Ислам, некада широм света познат као Кет Стивенс, размишља да ли да тужи британску групу "Колдплеј", јер верује да су му украли песму "Foreigner Suite". Ипак ће сачекати да види како ће проћи Џо Сатријани који их је већ тужио за исту ствар.

Легендарни британски музичар Кет Стивенс изјавио је да је убеђен да је песма "Viva La Vida" групе "Колдплеј" обрада његове нумере "Foreigner Suite" из 1973. године.

"Син ми је скренуо пажњу рекавши 'Зар ово не звучи као Foreigner Suite?'", изјавио је агенцији Ројтерс познати музичар.

"Песма дефинитивно звучи као моја. Има исте акорде, па мелодија мора бити баш таква", додао је 60-годишњи Стивенс, сада познатији као Јусуф Ислам.

Упитан током телефонског интервјуа да ли ће подићи тужбу, Ислам је одговорио: "Зависи колико ће Сатријани добро проћи".

Наиме, недавно је амерички гитариста Џо Сатријани тужио састав "Колдплеј" за повреду ауторских права. Он је убеђен да су од њега украли делове песме "If I Could Fly" и рециклирали их у "Viva La Vida", па тражи одштету. Момци из "Колдплеја" су демантовали оптужбе.

Иначе, 2003. године, група "Флејминг Липс" је пристала да подели ауторски хонорар за њихову песму "Flight Test" са Стивенсом након што је утврђено да је слична са његовом нумером "Father And Son".

Стивенс, oдносно Ислам, чији је нови албум "Roadsinger" пуштен јуче у продају, није могао да се појави на заказаном промотивном концерту у недељу у Њујорку због проблема са "радном дозволом".

Певач који је 1977. преузео исламску вероисповест каже да проблем нема везе са тим што му је пре 5 година забрањен улазак у САД, јер му се име налазило на владиној "црној" листи.

"Само је одложен за недељу дана. Тог дана када сам имао заказано у амбасади САД-а, уводили су нови систем", тврди Ислам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару