Енглеза операција претворила у Ирца

Доктори у шефилдској болници били су запањени када се 30-годишњи Енглез пробудио после операције мозга и почео да прича чистим даблинским акцентом.

Баштован Крис Грегори, рођен и одрастао у енглеском граду Шефилду, у Јоркширу, нема апсолутно никакве родбинске везе са Ирцима.

Али, након тешке операције мозга, Крис је проговорио чистим "дебелим" даблинским акцентом.

Тридесетогодишњи Грегори је провео три дана на интензивној нези прикачен на апарате. Када му је четвртог дана у посету дошла вереница Мери, поздравио ју је ирским нагласком, рекавши: "Ти си најбоља девојка коју знам", а потом наставио да пева популарну ирску песму "Дени Бој".

Свих 30 минута, колико је провела уз његов кревет, Крис је био "чистокрвни Ирац".

Међутим, када су му чланови породице сутрадан дошли у посету у болницу "Ројал Хелемшир" у Шефилду, ирски акценат је потпуно нестао, а јоркширски се вратио.

"Када сам ушла на одељење, била сам убеђена да пева неки пијани Ирац. Када сам видела да глас долази из његовог кревета, помислила сам да су га преместили у другу собу. Али када сам разгрнула завесу, Крис је седео у кревету певајући чистим ирским акцентом", испричала је 36-годишња Мери листу "Шефилд телеграф".

"Изгледало је прилично комично, сестре су покушавале да се не смеју, ја такође, али није ми уопште било важно, јер сам била забринута за његов живот."

Сам Крис сада каже да се уопште не сећа шта је радио тај дан и додаје да му је жао што га нису снимили.

Лекари су то повезали са мало познатим синдромом "страног нагласка" који погађа контролу усана и језика у екстремно ретким неуролошким случајевима.

Синдром је први пут откривен и именован у Норвешкој 1941. године када се млада жена, повређена у бомбардовању, пробудила у болници говорећи са немачким акцентом.

Сада када се потпуно опоравио, Крис и његова супруга Мери планирају да посете Ирску по први пут.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 06. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару