Појела 51 љуту папричицу за два минута

Индијка Анандита Дута Тамули дефинитивно је заслужила место у Гинисовој књизи рекорда, јер је прошле недеље за 2 минута појела 51 папричицу најљуће врсте на свету.

Натераће вас да молите за воду, а било је и случајева да су људи умирали ако би их појели превише.

Причамо о "бут јолокија", индијским папричицама које се од 2007. у Гинисовој књизи рекорда воде као најљуће на свету. Само једна семенка ове врсте тера сузе на очи, нос одмах процури, а печење у грлу може трајати и до 5 часова.

Међутим, за Анандиту Дуту Тамули, 26-годишњу Индијку, оне су само обичан оброк, као и сваки други.

То је свима доказала у четвртак у Џорхату, у индијској држави Асам, када је за два минута појела 51 љуту паприку наведене врсте, што ће је сигурно увести у Гинисову књигу рекорда.

Њен подухват је пратио и познати британски кувар Гордон Ремзи, који је снимао кулинарску емисију у том индијском граду. Ремзи је успео да проба само једну пре него што је почео да кука да му дају воду. "Ово је превише", једва је прозборио Ремзи.

Но, све ово Анандити као да није било доста. Да би показала колико је имуна на "паприке-убице", узела је пуну шаку семења "бут јолокије" и ставила на очи. И ништа!

"За два минута, Анандита је прогутала 51 црвену паприку, а да притом није ни оком трепнула ни пустила сузу, а на очима је један минут држала семење 25 љутих паприка", казао је индијски кувар и организатор догађаја Атул Лахкар.

Црвене паприке "бут јолокија" које је Индијка појела веома су присутне у исхрани у Асаму, у којем и сама живи. Тамо се узгајају у брдовитим пределима. Али, код госпођице Тамули ова паприка "не ради".

"Једем их од детињства и никада нисам осећала љутину у устима. Када сам имала 5 година и упалу грла, мајка ми је направила кашицу од ових паприка да би излечила инфекцију. Од тада сам развила неку врсту склоности ка њима", тврди млада Индијка.

Она је била прилично разочарана што их није више појела, јер је током вежбања за подухват гутала и по 60 комада.

Претходни рекорд је држала жена из Јужноафричке Републике која је појела 8 "халапеноса" (мексичке зелене љуте папричице) за минут 2002. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару