Голубови кријумчари

Затвореници једног затвора на југоистоку Бразила на невероватан начин су покушали да прокријумчаре мобилне телефоне у затвор - делове апарата су им преносили голубови.

Затвореници "Данилијо Пињеиро" затвора у Сорокаби, у југоисточном Бразилу, користили су голубове писмоноше да би у затвор прокријумчарили мобилне телефоне, саопштила је локална полиција.

Један чувар је прошле среде приметио да голуб који се одмара на струјном каблу између стубова, на једној ножици има привезану платнену врећицу.

"Чувари су ухватили птицу након што су је намамили храном и открили да су у врећици делови малог мобилног телефона", изјавио је полицијски инспектор Келсо Сорамиљо.

Дан касније, у затворском дворишту за фискултуру, ухваћен је други голуб са врећицом у којој се налазио пуњач за мобилни телефон.

Птице су највероватније биле одгајене у затвору, прокријумчарене напоље, опремљене деловима за мобилни телефон, а потом пуштене да се врате у затвор.

Голубови се, како је приметио Сорамиљо, "инстинктивно увек враћају кући".

Међутим, полиција није открила ко је одгајио ове голубове, ни коме су делови били намењени, али се нада да ће им оператер мобилне телефоније обезбедити потребне информације.

"Неки од затвореника су чланови организованих криминалних група који користе мобилне телефоне да би разговарали са породицама и пријатељима и издавали наређења за акције изван и унутар затвора", додао је полицијски инспектор.

Обично утамничене вође банди користе прокријумчарене телефоне да би планирале и извршавале послове са дрогом, киднаповања и пљачке банки.

Године 2006, озлоглашена група "First Capital Command" из Сао Паола, користила је мобилне телефоне да би кординирала таласом напада на полицију, банке и аутобусе, који су иза себе оставили 200 мртвих у највећем јужноамеричком граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару