Сунчање преко монитора

Енглески вебсајт на којем се корисницима тврди да могу да поцрне преко својих монитора, за само два месеца је посетило више од милион наиваца жељних тамног тена.

Људска наивност заиста нема граница!

То је још једанпут доказала енглеска интернет страница Computertan.com, чија је база фондација "Skcin" из Нотингема, на којој се посетиоцима нуди да у року од 5 минута поцрне и добију боју која ће им трајати целе године.

Све што треба да ураде је да скину софтвер који ће њиховим мониторима "омогућити да производе ултраљубичасте зраке". На крају следи разочарење! Идемо редом.

Фондација "Skcin", основана у знак сећања на Карен Клифорд, становницу енглеског града Нотингема која је 2005. умрла од рака коже, отворила је страницу да би промовисала добротворни рад за оболеле од ове тешке болести.

Када корисник уђе на овај "лажни" вебсајт, појављује се једна млада дама која "рекламира" нову револуционарну технологију за сунчање преко монитора, а са десне стране се налази поље које омогућава приступ бесплатном првом третману.

Ако се, као већина Британаца, упецате и "залетите" на ту опцију, она иста млада дама ће вам дати инструкције, следи аутоматско подешавање вашег екрана и пред вама се пале уредно поређане УВ лампе, исте као у соларијуму. "Сунчање" може да почне! 

Али... после 10-так секунди на монитору се појављује порука: "Не дајте да вас лажу - излагање УВ зрацима ће вас убити!".

Затим следе упозорења о опасности од рака коже, болести од које сваког дана у Великој Британији умре петоро људи.

У фондацији, основаној од стране родбине Карен Клифорд, су одушевљени успехом странице на којој се само у првих 24 сата "сунчало" 30.000 људи, а од 3. фебруара, када је отворена, до данас, више од милион.

Њен супруг Ричард каже да је тешко поверовати у толику наивност људи и додаје да су се многи жалили када су видели да нису поцрнели.

Портпарол "Skcin"-а је додао: "Ово је запањујућ одзив и несумњиво ће помоћи да се скрене пажња на опасност од рака коже у нашој земљи. Циљ је да људи постану свесни последица које доноси прекомерно излагање сунцу, са акцентом на едукацији која може бити пресудна у откривању болести у раној фази".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару