Уместо рибица, стигао им леш

Продавници кућних љубимаца из Филаделфије, уместо очекиване пошиљке егзотичних рибица, стигао је сандук са телом покојника који је донирао своје тело науци.

Власници продавнице кућних љубимаца "Петс плус" из Филаделфије остали су запањени када им је уместо сандука са егзотичним рибицама и коралима, испоручен сандук са лешом.

Тело Џона Кенојера, 65-годишњег мушкарца из Калифорније који је преминуо од Алцхајмерове болести, било је донирано научно-истраживачкој групи "Лајф квест анатомикал" из Алентауна у Пенсилванији.

Транспорт леша је обавила авиокомпанија "Ју-Ес ервејз", која већ скоро деценију испоручује и рибице за "Петс плус", увезене из свих крајева света, прича менаџер радње Мајк Муларки.

Половином ове недеље, Муларки је примио нешто за шта је мислио да је очекивана пошиљка морских коњића, анемона и корала из Вијетнама, који су, као и обично, стигли преко Калифорније.

Пре него што је отворио, Мајк је, на сву срећу, приметио да на картонској кутији стоји етикета на којој пише да пакет садржи остатке покојника који је преминуо пре 4 дана. Запослени у "Петс плусу" били су згрожени. Пред њима је стајао сандук са лешом.

Више га нису дирали, већ су позвали полицију.

"Разумем да може да дође до замене, али зар са пошиљком као што је покојник не треба мало пажљивије руковати?", пита се менаџер продавнице кућних љубимаца.

Удовица Џона Кенојера, Мери, одреаговала је врло смирено. Чак је успела да нађе комичну страну свега овога.

"У почетку сам, наравно, била узнемирена и шокирана вешћу. А онда сам схватила да је по среди једна обична грешка", прича удовица Мери, додајући: "Ничега се мој муж у животу није плашио као летења. Ово је његова задња шала на мој рачун зато што сам га ставила на авион".

Она се нада да вести о грешки неће обесхрабрити друге да завештају своја тела науци.

Полиција је за сваки случај испратила сандук назад до магацина авио-превозника, а затим до праве адресе у Алентауну, 120 километара даље.

"Ју-Ес ервејз" је поводом догађаја издао следеће саопштење: "Нажалост, дошло је до случајне замене у транспортном одељењу компаније које се налази поред међународног аеродрома у Филаделфији. Замена је последица вербалног неспоразума возача који врши испоруку и представника карго-одељења. Радимо на томе да исправимо ситуацију и дубоко се извињавамо за непријатност коју смо изазвали".

Ако се питате шта је са рибицама, одговор је дао власник радње Марк Арабија. "Још су на аеродрому... вероватно мртве."

Полиција је саопштила да неће предузимати ништа, јер нико није поднео пријаву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару