Шестогодишњак са коефицијентом интелигенције 176

Чудо од детета из Охаја, Пранав Веера, већ са 4 године је почео да исказује своју генијалност, па су родитељи недавно одлучили да га тестирају и забезекнули се резултатом - коефицијент интелигенције 176. То има једна особа у милион.

Пранав Веера, Американац индијског порекла из Охаја, може да изрецитује имена свих америчких председника и то редом како су службовали, целу абецеду уназад, а када му кажете један датум до 2000-те, тачно ће вам рећи који је то дан био!

Пранав Веера има само 6 година.

На први поглед, Пранав је типичан дечачић који обожава видео-игрице и да се игра напољу. Али ако га погледате "изблиза", он је све само не типичан.

Пранав има коефицијент интелигенције 176! Верује се да је Алберт Ајнштајн имао око 160. Просечан коефицијент је 100.

Родитељи су приметили да је изузетно интелигентан пре две године док се играо сетовима слова. Запамтио је боју сваког слова.

"То нас је зачудило. Морате имати натпросечну меморију за то", рекао је његов његов отац Прасад Веера.

Пре три месеца су одлучили да га тестирају у образовном центру "Пауерс" у Хајд парку у Охају и изненадили се резултатом - IQ 176. Једна особа у милион има коефицијент 176 и више.

Испоставило се да дечак има фотографско памћење, тако да су задржавање пажње малог Пранава и учење велики изазов за породицу. Његова мајка Сучитра Веера и бака Шанта Састри раде са њим код куће.

"Заинтересујемо га за одређену тему тако што је повежемо са бројком, као што су рођендани председника... и када су постављени", рекла је мајка.

"Када смо успели да га заинтересујемо, почео је да нам поставља све више и више питања, па смо у Екселу за њега креирали један "табак". Пранав је тражио да додајемо све више различитих типова информација", додаје мама Сучитра.

У вртићу је бројао преко милион док су деца учила да броје до 100.

"Никада нисам видела да је дете толико заинтересовано за учење. Понекад се тресе од узбуђења. Већ сад има огромно знање", рекла је учитељица Марси Тејлор из Основне школе "Мекормик" у Милфорду.

Иако је стално жељан знања, Пранав се игра као и друга деца. С обзиром на могућности, могао би дa прескаче разреде, али отац то не жели док не види какве ће бити његове друштвене потребе. "Засад је рано за то и можемо доста тога да урадимо код куће", тврди отац и додаје да је 6-годишње чудо од детета интелигенцију наследило са обе стране.

Наиме, отац му је доктор филозофије, а мајка има 2 мастер дипломе.

На питање шта жели да буде кад порасте, Пранав је без оклевања одговорио: "Астронаут".

Можда су његови лимити заиста ван граница ове планете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару