Психијатријско вештачење за градоначелника Кијева

Комисија украјинског парламента за истраживања активности кијевске власти, једногласно одлучила да градоначелник Кијева Леонид Черновецки буде подвргнут психијатријском вештачењу.

Ад хок комисија украјинског парламента за истраживање активности кијевске власти, једногласно је одлучила да градоначелник главног града Кијева Леонид Черновецки буде подвргнут психијатријском вештачењу, пише "Украјинска правда".

Одлуку да Черновецки, кога су због једног иступања у коме се залагао за слободу вероисповести и успореним говором вређао све конфесије назвали "градоначелником Марсоваца", буде подвргнут експертизи, саопштио је депутат Блока премијерке Јулије Тимошенко, Владимир Јаворивски.

Комисија је формирана на иницијативу украјинских посланика који сматрају да власти Кијева својим иницијативама крше законе и излажу се подсмеху.

Почетком месеца се у украјинским медијима појавила информација да се градоначелник Кијева лечи у психијатријској болници у Израелу, где је отишао на годишњи одмор.

Черновецки, који је на изборима прошле године у мају поново победио, повукао је неколико потеза који су изазвали негодовање грађана и револт политичара.

Порез на нежење

Черновецки је захтевао да се раније бесплатно лечење у градским поликлиникама плаћа, да се повећају цене за стамбено-комуналне услуге, школовање, као и да се плаћају улази на гробља. Желео је да уведе и порез на нежење.

Истовремено је најављивао да "богати Кијевљани треба да плаћају за сиромашне", чак и "за ваздух који дишу".

Својевремено је бивши министар унутрашњих послова и један од лидера "наранџасте револуције" Јуриј Луценко предложио да се градоначелници Кијева и Харкова подвргну провери на употребу наркотика, на шта су га они оптуживали за алкохолизам и шизофренију.

Черновецки је тада рекао да би Луценко требало да прође детектор лажи за узимање мита "између осталог и поводом превоза наркотика у Украјину, када је био министар унутрашњих послова".

Бивши банкар Черновецки, који је престао да се директно бави бизнисом док је на месту градоначелника, познат је између осталог и по томе што је смањио своју плату са 24.000 гривни (око 5.000 долара), на симболичну једну гривну (20 центи), све док, како је рекао, списак оних који чекају на стан у Кијеву не буде смањиван за 1.000 месечно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару