Уместо кући, одвезао ђаке у полицију

Аустралијанац Грејем Кинг, искусни возач школског аутобуса, нашао се у ударним вестима када је прошле недеље одлучио да децу уместо кући, одвезе у полицијску станицу.

Иако је навикао на разне дечије смицалице и може доста тога да истрпи, Грејем Кинг, који више од 20 година вози школски аутобус, каже да су га овога пута ђаци потпуно извели из такта.

Ради се о ученицима прве године колеџа Свети Едмунд и Мери из аустралијског Ипсвича у Квинсленду, који су тог поподнева, на редовној вожњи из школе, прво одбили да вежу појасеве.

"Више пута сам им рекао да седну и понашају се нормално, али након пар километара већ су трчали по аутобусу, викали и почели да се гађају предметима", каже господин Кинг.

Неко време је трпео такво понашање, а када га је нешто тврдо погодило у потиљак, "пукао му је филм". Зауставио је аутобус поред пута и позвао одељење Операција у "Westside Bus" компанији чије је возило.

"Питали су ме да ли је било опасно, што је могло да буде да је (предмет) пролетело кроз шофершајбну или ме онесвестило - завршило би се страшном несрећом", додаје преискусни возач.

Испоставило се да је предмет била велика тврда лизалица, али Кинг каже да је лако могло да се деси да то буде и лопта за крикет. "Безбедност ми је на првом месту."

Уместо у школу, децу је одвезао право у полицијску станицу Јаманто. Иако се плашио да би због тога могао да има проблема, полицајци су га похвалили. Полицијски инспектор округа Ипсвич, Кевин Кеилор, је његову одлуку да умеша полицију описао као "фантастичну".

Инспектор Кеилор је објаснио да су у последње 2 недеље у округу већ имали две саобраћајне незгоде са школским аутобусима, од који је једна несрећа имала фаталне последице, тако да је потез господина Кинга нешто што ће допринети да их више не буде.

"Не знам да ли сте икада видели како дете пролеће кроз шоферку или прозор аутобуса и какве последице то има. Е, па ја јесам... и не желим то поново да видим", рекао је возач-ветеран медијима.

Полицајци су деци одржали лекцију, а потом су их држали док по њих нису дошли родитељи.

Директор колеџа који похађају ови немогући ученици, Брендан Лоулер, каже да је Кингова одлука позитивна и да ће се деца сада суочити са дисциплинским мерама.

Убрзо су на сајту локалног листа и многи читаоци возачу пружили подршку. Један је написао да Грејем заслужује "велики аплауз" за своју акцију, други да га "тапше по рамену као бриљантног човека". Неки су чак мислили да је децу требало држати једно пола сата у ћелији да се науче памети...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи