Читај ми!

Временска прогноза 16. септембар 2024.

Снажан циклон Борис и даље ће доносити јаке падавине средњој Европи. Србија је на рубу његовог утицаја, а сутра крајем дана киша ће престати и ветар ће ослабити. Остајемо и даље под утицајем веома хладног ваздуха који је стигао са севера Европе. Јутарња температура од 7 до 11 степени, а највиша од 13 до 19, топлије на југу земље. У Београду облачно и хладно, повремено с кишом. Температура до 15 степени. Увече престанак падавина.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

16.09.2024. Понедељак: Умерено до потпуно облачно и хладно, местимично са кишом. Више падавина очекује се у Војводини и деловима западне Србије. После подне и увече постепени престанак кише. Ветар слаб и умерен, на западу земље и планинама источне Србије још ујутру и пре подне повремено и јак, западни и северозападни, после подне и увече у слабљењу и скретању на југозападни правац. Најнижа температура од 7 до 11, а највиша од 13 на северозападу до 19 степени на југу и југоистоку Србије. Упозорења: Количина падавина већа од 20 l/m² за 12h, вероватноћа 70%.

17.09.2024. Уторак: Променљиво облачно са сунчаним интервалима, мало топлије и суво. Ветар слаб и умерен, источни и североисточни. Најнижа температура од 6 до 10, а највиша од 18 до 22 степена.

18.09.2024. Среда: На северу променљиво облачно са сунчаним интервалима, а у осталим крајевима умерено до потпуно облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима. Ветар слаб и умерен, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и јак источни и југоисточни. Најнижа температура од 8 до 13, а највиша од 19 до 23 степена. Упозорења: Количина падавина већа од 10 l/m² за 3h, вероватноћа 70%.

19.09.2024. Четвртак: Умерено до потпуно облачно, на северу и истоку суво, а у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју повремено и јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу и олујни, источни и југоисточни. Најнижа температура од 9 до 14, а највиша од 20 до 24 степена. Упозорења: Количина падавина већа од 10 l/m² за 3h, вероватноћа 70%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 60%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 20.09. до 24.09.2024.)
У петак променљиво облачно, у западним и јужним пределима местимично са кишом и локалним пљусковима, а у кошавском подручју и ветровито уз умерен и јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и олујни источни и југоисточни ветар. Затим претежно сунчано, само се још у суботу уз променљиву облачност на југозападу и југу Србије очекују киша и локални пљускови.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи