Облачно и хладно, температура до 18 степени; РХМЗ упозорава на обилне падавине

У Србији ће бити облачно и хладно са кишом и локалним пљусковима, који понегде на истоку и југоистоку могу бити праћени и грмљавином. Највиша дневна температура до 18 степени. РХМЗ упозорава на обилне падавине током викенда.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је на обилне падавине данас и сутра на ширем подручју Србије, као и на јак и олујни ветар на подручју Војводине и Западне Србије.

Вечерас и у току ноћи, као и сутра, на подручју Војводине, Мачве, Шумадије, као и на територији Београда очекује се већа количина падавина, од 20 до 40 мм за период од 24 -36 сати, а на подручју Браничевског округа, локално и преко 40 мм, наводи РХМЗ.

Најнижа температура износиће од 8 до 13, а највиша дневна дневна од 13 на северозападу до 18 степени на југоистоку и истоку земље.

Дуваће умерен и јак западни и северозападни ветар, који ће увече и током ноћи на северу и западу имати и ударе олујне јачине. Крајем дана и у току ноћи ка недељи се очекује интензивирање падавина прво у Војводини, западној и централној Србији, као и на територији Београда.

И у главном граду облачно и осетно хладније, повремено са кишом. Интензивније падавине се очекују увече и током ноћи ка недељи. Ветар умерен западни и северозапдни, увече у појачању. Најнижа температура у главном граду око 10, највиша око 14 степени.

субота, 14. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи