Временска прогноза за 9. јун 2024.

У већем делу Србије претежно сунчано. Само је ујутру и пре подне понегде у Војводини, а после подне у планинским пределима могућа краткотрајна киша или пљусак с грмљавином. Биће веома топло. Ујутру температура од 14 до 22, а током дана и до 35 степени. Над Београдом у првом делу дана сунце, после подне и понеки облак, али без падавина. Највиша температура 33 степена.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

09.06.2024. Недеља: У првом делу дана у већини места претежно сунчано, а после подне мало до умерено облачно, али ће се задржати углавном суво и веома топло време. Изолована појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином ујутро и пре подне је могућа на северу и истоку Војводине, а после подне тек понегде у планинским пределима. Ветар слаб, променљив, а у Војводини слаб до умерен, западни, током дана у краткотрајном појачању. Најнижа температура од 14 до 22, а највиша од 31 до 35 степени. Упозорење: Tmax ≥ 35 степени, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

10.06.2024. Понедељак: Променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. Локална појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином очекује се углавном у Војводини, централној и источној Србији. Ветар умерен и јак, југозападни, после подне и увече прво у Војводини у скретању на северозападни. Најнижа температура од 15 до 23, а највиша од 31 до 35 степени. Упозорење: Tmax ≥ 35 степени, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 80%.

11.06.2024. Уторак: На северу и западу Србије променљиво облачно, пре подне са сунчаним интервалима, после подне са локалним пљусковима и грмљавином. Дуваће слаб и умерен северозападни ветар. У осталим крајевима претежно сунчано, а ветар ће бити југозападни. Најнижа температура од 15 до 20, а највиша од 26 степени на западу и северозападу до 34 степена на југу и југоистоку Србије.  Упозорење: Tmax ≥ 32 степена, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 90%.

12.06.2024. Среда: Променљиво облачно са сунчаним интервалима, али нестабилније време, а локални пљускови са грмљавином понегде ће бити изражнији уз град. Ван облачних развоја, ветар ће бити слаб променљив. Најнижа температура од 15 до 20 степени, а највиша од 26 до 32 степена. Упозорење: Tmax ≥ 32 степена, вероватноћа 70%. Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 60%.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару