Временска прогноза за 20. мај 2024.

У целој земљи ноћас су могуће и временске непогоде, и зато Хидрометеоролошки завод упозорава и наранџастим метео алармом. Може пасти и 40 л/м кише. Већ сутра разведравање, прво на западу земље. Али на југозападу и по подне може бити пљускова. Остајемо под утицајем овог топлог ваздуха. Ујутру температура од 14, а највиша до 27 степени. У главном граду пљускови после поноћи, а сутра сунчано. Темпераутра до 27 степени.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

20.05.2024. Понедељак: Променљиво облачно и топло са сунчаним интервалима и локалном појавом кише и пљускова са грмљавином. Ујутро и пре подне падавине се очекују углавном у источним, јужним и централним, а после подне у западним и југозападним крајевима, док ће у осталим пределима бити ређа појава. Ветар слаб променљив, у кошавском подручју и умерен, а на југу Баната јак југоисточни. Најнижа температура од 14 до 19, а највиша од 23 до 27 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина, вероватноћа 95%. Количина падавина ≥ од 20 l/m² за 3 h, вероватноћа 80%.

21.05.2024. Уторак: Променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, углавном после подне, а увече ће се интензивирати на северу Србије. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и јак, а на југу Баната у доњем Подунављу и олујни, јужни и југоисточни, увече и током ноћи у слабљењу. Најнижа температура од 14 до 18, а највиша дневна од 23 до 28 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ од 20 l/m² за 3 h, вероватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 90%.

22.05.2024. Среда: Променљиво облачно, местимично с кишом и локалним пљусковима са грмљавином, углавном после подне. Ветар слаб и умерен, јужни и југозападни, на југу Баната југоисточни. Најнижа температура од 13 до 17, а највиша дневна од 24 до 27 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ од 20 l/m² за 3 h, вероватноћа 70%.

23.05.2024. Четвртак: Променљиво облачно са сунчаним интервалима, на северозападу углавном суво, у осталим крајевима местимично с кишом и пљусковима с грмљавином. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 11 до 15, а највиша од 23 до 26 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом и са количином падавина ≥ од 20 l/m² за 3 h, вероватноћа 60%.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару