Читај ми!

Временска прогноза за 10. јануар 2024.

Високи ваздушни притисак захвата готово целу Европу доносећи суво, али хладно време. Са североистока, из Сибира стиже хладна ваздушна маса. Због претежно ведре ноћи и снежног покривача ујутру умерен и јак мраз од -10 до -5, понегде и хладније, а највиша дневна од -4 до 1 степен. У Београду ујутру магла која ће се у нижим деловима града задржати и дуже. Током дана сунчани периоди и највиша дневна -2 степена. Увече поново магловито. Због поледице опрезно!

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

10.01.2024. Среда: Ујутро умерен до јак мраз, местимично магла и ниска облачност, која ће се понегде у Војводини, западној и југозападној Србији задржавати дуже током дана. У осталим крајевима претежно сунчано, али хладно. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура у већем делу од -10 до -5, локално и нижа, а највиша од -4 до 1 степен. Увече и у току ноћи стварање магле. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа: 90%. Тмин <-5 °C, вероватноћа: 90%., МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m.

11.01.2024. Четвртак: По котлинама, низијама и долинама река магловито и хладно уз краткотрајно разведравање средином дана. У брдско-планинским пределима сунчано. Ветар слаб до умерен, у Неготинској Крајини после подне и увече повремено јак, западни и северозападни. Најнижа температура од -10 до -5, локално и нижа, а највиша од -4 до 0, у Тимочкој Крајини и на југу Србије од 0 до 4 степена. Крајем дана и током ноћи са севера Србије ново наоблачење, понегде уз провејавање слабог снега. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа: 90%. Тмин <-5 °C, вероватноћа: 90%. МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m.

12.01.2024. Петак: Претежно облачно и хладно уз повремено провејавање слабог снега. Ветар слаб до умерен, у Војводини, источној Србији и на планинама појачан, северозападни. Најнижа температура од -8 до -4, а највиша од -2 до 1, у Тимочкој Крајини до 4 степена. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа: 90%. Тмин <-5 °C, вероватноћа: 90%.

13.01.2024. Субота: Суво уз делимично разведравање. Ветар слаб, до умерен југозападни. Најнижа температура од -9 до -4, а највиша од -2 до 3 степена. Упозорење: Поледица или залеђивање мокрих површина, вероватноћа: 90%. Тмин <-5 °C, вероватноћа: 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 14.01. до 18.01.2024.)
У недељу суво са сунчаним интервалима уз мањи пораст дневне температуре, а отопљење ће бити израженије у првом делу наредне седмице, када се очекују и нова наоблачења са мешовитим падавинама (и кишом и снегом).

недеља, 25. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару