Читај ми!

Временска прогноза за 30. новембар 2023.

Сутра до Србије стижу ови облаци па је могућа слаба киша, а само ће на истоку бити хладно, па ће се киша увече ледити на тлу. Успоставља се снажно јужно струјање које из Средоземља доноси осетно топлији ваздух и подиже живу у термометру, у петак и до 23 степена. Још сутра ујутру мраз од -5 до нуле, а највиша дневна од 7 до 13 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

30.11.2023. Четвртак: Јутро хладно и делимично ведро уз мраз. У току дана умерено до потпуно облачно и топлије, пре подне на северу, а после подне понегде и у осталим крајевима слаба киша, која се ујутро у Бачкој, а увече на истоку Србије може ледити на тлу. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јужни и југоисточни, у осталим крајевима јужни и југозападни, после подне и увече у појачању, нарочито на југу Баната и на планинама, где ће повремено достизати ударе олујне јачине. Најнижа температура од -5 до 0 °С, а највиша од 7 до 13 °С, у Тимочкој Крајини око 4 °С. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 80%. Локална појава ледене кише/росуље, вероватноћа 70%.

01.12.2023. Петак: Умерено до потпуно облачно, ветровито и осетно топлије, а понегде се очекује и слаба киша. Ветар умерен и јак, на југу Баната и на планинама и олујни, јужни и југозападни. Најнижа температура од 4 до 11 °С, у Тимочкој Крајини око 0 °С, највиша од 14 до 23 °С, у Тимочкој Крајини око 7 °С. Упозорење: Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 90%. Нагло отапање снежног покривача на планинама, вероватноћа 90%.

02.12.2023. Субота: Умерено до потпуно облачно и ветровито, пре подне углавном суво, после подне с кишом, која ће увече и током ноћи у брдско-планинским пределима прећи у снег. Умерен и јак јужни ветар биће у скретању на северозападни. Најнижа температура од 5 до 13 °С, у Тимочкој Крајини око 1 °С, највиша од 9 на северу и истоку до 18 °С на југоистоку Србије, увече у наглом паду.  Упозорење: Нагло отапање снежног покривач, вероватноћа 90%. Количина падавина већа од 20 l/m² за 12 h, вероватноћа 60%. Снег – мање повећање висине снежног покривача, вероватноћа 50%.

03.12.2023. Недеља: Осетно хладније. На северозападу Србије суво уз разведравање, а у осталим крајевима облачно, на југоистоку још понегде са слабим снегом. Ветар слаб и умерен, на истоку јак северозападни. Најнижа температура од -2 до 6 °С, а највиша од 2 до 7 °С.

 

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару