Читај ми!

Временска прогноза за 28. новембар 2023.

У брдско-планинским пределима и у Тимочкој Крајини, очекују се и киша и снег. На снази је упозорење, јер ће се током ноћи и јутра киша понегде ледити на тлу. Биће ветровито, нарочито пре подне. На планинама и југу Баната ветар олујне јачине. Ујутру температура од -5, током дана до 11 степени. У Београду киша. Удари кошаве до 60 км на час . И највише 9 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

28.11.2023. Уторак: У већем делу облачно с кишом и ветровито. У брдско-планинским областима, а у Тимочкој Крајини и у нижим пределима очекују се мешовите падавине: снег и киша, која ће се местимично ледити на тлу. У првом делу дана ће дувати умерен и јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју јак југоисточни ветар са ударима олујне јачине, нарочито на југу Баната и на планинама. После подне и увече скретање ветра на северозападни. Најнижа температура од -5 на југу и југоистоку  Србије до 7 у Београду, а највиша у већини места од 6 до 11 степени, а само ће у источној Србији бити хладније, до 2 степена. Упозорење: Локална појава ледене кише/росуље,  Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 90%. Поледица – залеђивање мокрих површина, Снег – мање повећање висине снежног покривача (југозапад Србије), вероватноћа 90%.

29.11.2023. Среда: Ујутро и пре подне умерено до потпуно облачно са мешовитим падавинама: кишом и снегом. У току дана постепено разведравање. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије јак, северозападни. Најнижа температура од 0 до 3, а највиша од 3 до 7 степени.

30.11.2023. Четвртак: Ујутро хладно уз мраз. Током дана топлије уз наоблачење и појачање јужног ветра, који ће крајем дана на југу Баната и на планинама имати ударе олујне јачине. Киша се очекује тек понегде у Војводини. Најнижа температура од -5 до  0, а највиша од 4 °С на истоку до 13 степени на западу Србије. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватноћа 70%.

01.12.2023. Петак: Већи део дана умерено облачно, суво, ветровито и осетно топлије уз јак и олујни јужни и југозападни, а у кошавском подручју југоисточни ветар. На планинама интензивно топљење снежног покривача. Најнижа температура од -1 на истоку Србије до 10 у Подрињу и кошавском подручју, а највиша од 14 до 22 степена, само ће у Тимочкој Крајини бити хладније, око 5 степени. Увече и у току ноћи са запада јаче наоблачење с кишом, која ће падати и на планинама. Упозорење: Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 80%.Нагло отапање снежног покривача, вероватноћа 80%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 02.12.2023. до 06.12.2023.)
За викенд температура у паду уз краткотрајан прелазак кише у снег. Почетком наредне седмице (04 – 05.12.) суво и прохладно, а ново наоблачење са падавинама уследиће у среду (06.12.)

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару