Читај ми!

Временска прогноза 21. септембар 2023.

Ујутру и пре подне местимично краткотрајна киша. Током дана биће сунчаних периода, али се после подне и увече очекује јаче наоблачење, најпре на западу. Биће пљускова с грмљавином, а понегде и града. За кратко време може пасти и више од 20 литара кише по квадратном метру. Температура до 31 степен, колико се очекује и у Београду. У главном граду пре подне краткотрајна киша, а предвече и пљускови с грмљавином.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ) 

 21.09.2023. ЧетвртакУјутро и пре подне умерено до потпуно облачно, понегде с краткотрајном кишом. У току дана се очекују и сунчани интервали, а јак развој дневне облачности условиће локалне послеподневне и вечерње пљускове са грмљавином, најпре на западу и југозападу Србије, а затим и у осталим крајевима. Пљускови ће понегде бити праћени градом уз количину падавина од 10 до 20 mm за кратко време, локално и више. Слаб и умерен југоисточни ветар биће у скретању на југозападни, а краткотрајно јак ветар дуваће на југу Баната, у планинским пределима југозападне Србије и у области грмљавинских облака. Најнижа температура од 13 до 19, а највиша од 27 до 31 степен. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом и количином падавина ≥ 10 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 80%.

22.09.2023ПетакУ већем делу претежно сунчано и топлије, само у Неготинској Крајини ујутро и пре подне умерено облачно. У кошавском подручју дуваће умерен, а на југу Баната јак југоисточни ветар. У осталим крајевима ветар ће бити претежно јужни и југозападни, у планинским пределима на југозападу земље појачан. Најнижа температура од 13 до 20, а највиша од 29 до 34 степена. Упозорење: Tmax ≥ 32°C, вероватноћа 90%. 

23.09.2023. СуботаНајтоплији дан у седмици. Биће претежно сунчано у већини места. На периферији јаке облачности која се очекује на западу Балкана и Јадрану, падавине ће локално бити могуће крајем дана и у западној половини Србије у виду изолованих пљускова са грмљавином. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак јужни и југоисточни, на југу Баната са ударима олујне јачине, а у планинским пределима југозападни. Најнижа температура од 14 до 22, а највиша од 31 до 36 степени. Упозорење: Tmax ≥ 35°C, вероватноћа 80% Удари ветра ≥ 17 m/s, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 60%.

24.09.2023. НедељаНаоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином. При интензивнијим грмљавинским процесима локално се очекује и већа количина падавина. Ветар у скретању на слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од 14 до 18, а највиша од 26 до 30 степени. Упозорење:Локална појава грмљавина са количином падавина ≥ 30 l/m² у периоду до 24 h, вероватноћа 95%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 25.09.2023. до 29.09.2023.)
Натпросечно топло време уз стабилизацију времена.

уторак, 27. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару