Пролеће се приближава – сунчано и топлије, до 16 степени

Пролећне темпераутре се враћају, али не задуго. Већ у среду поново хладно. Изнад читавог региона у понедељак претежно ведро небо. Ипак још јутро хладно, а затим са запада почиње да стиже овај осетно топлији ваздух. Ујутру од -5 степени до 1 степен, највиша дневна температура од 14 до 19 степени. У Београду јутарњи мраз, дан сунчан и највиша дневна температура 16 степени.

Током јутра слаб и умерен приземни мраз, а у већини места и слаб мраз на два метра висине. Током дана претежно сунчано и топлије. Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, увече и током ноћи у кошавском подручју у појачању.

Најнижа температура од -5 до 1 , а највиша од 14 до 19 степени.

Топло са кишом у уторак, захлађење стиже у среду

У уторак ујутру слаб и умерен приземни мраз, понегде и слаб мраз на два метра висине. Током дана претежно сунчано и још топлије. Касније после подне наоблачење са запада, које ће увече и у току ноћи условити кишу на северозападу и западу Србије.

Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у кошавском подручју умерен и јак, а на југу Баната са олујним ударима. Најнижа температура од -1 до 9 °С, а највиша од 14 у Неготинској Крајини до 22 степена на западу Србије.

У среду облачно са кишом и локалним пљусковима који ће понегде бити праћени и грмљавином, уз скретање ветра на умерен и јак, понегде и олујни северозападни и осетан пад температуре. На планинама се очекује снег. Најнижа температура од 3 до 8 °С, а највиша од 7 на северозападу до 13 степени на југоистоку земље.

субота, 31. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару