Читај ми!

Временска прогноза 17. фебруар

До краја седмице још топлије, за викенд на западу земље и 20 степени, затим освежење. И сутра ведро у Србији. Ваздушни притисак биће у паду и најавиће приближавање облачности која ће по подне захватити север Србије, доносећи тек понегде слабу кишу. Из западног Средоземља стизаће овај топлији ваздух. Ујутру од -3 до 3 степена, највиша дневна од 13 до 17. У Београду сунчано и пролећних 15 степени, 3 више него данас.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

17.02.2023. Петак: Ујутро понегде магла, у Банату ниска облачност. Током дана претежно сунчано и топло, средином дана и после подне на северу наоблачење, које ће се током ноћи проширити и на централне пределе. Слаба краткотрајна киша очекује се тек понегде на североистоку Србије. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије и у планинским пределима повремено и јак западни и југозападни. Најнижа температура од -3 до 3, а највиша од 13 до 17 степени. Упозорења: МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200m, вероватноћа 95%. Отапање снежног покривача, вероватноћа 95%.

18.02.2023. Субота: Мало до умерено облачно и топло, а слаба краткотрајна киша очекује се понегде у Банату. Ветар слаб и умерен, на северу и истоку повремено јак, западни и југозападни. Најнижа температура од -1 до 8, највиша дневна од 14 на југу до 20 степени на западу. Упозорења: Отапање снежног покривача, вероватноћа 95%.

19.02.2023. Недеља: Мало до умерено облачно и топло. Увече и током ноћи наоблачење, местимично са кишом. Ветар слаб и умерен, на северу, истоку и у планинским пределима повремено јак, западни и југозападни. Најнижа температура од 1 до 9, највиша дневна од 14 до 18 степени. Упозорења: Отапање снежног покривача, вероватноћа 95%.

20.02.2023. Понедељак: Ујутро и пре подне умерено до потпуно облачно, на северу углавном суво, у осталим крајевима местимично с кишом, на високим планинама са слабим снегом, а температура ће бити у мањем паду. После подне суво у целој земљи уз постепено разведравање. Ветар слаб и умерен, на северу и истоку повремено јак, западни и северозападни. Најнижа температура од 2 до 7, највиша дневна од 9 до 12 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 21.02.2023. до 25.02.2023.)
У уторак претежно сунчано. Затим променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала, у већини места суво, а слабе падавине очекују се углавном у брдско-планинским пределима. 

субота, 31. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару