Читај ми!

Временска прогноза 20. јануар

Најнижа температура од -2 на северу Бачке и Баната до 7 степени на југу Србије, а највиша у већем делу од 2 до 5 степени, а на југу и истоку до 9 степени уз пад температуре после подне и увече.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

20.01.2023. Петак: На северозападу Србије облачно и већи део дана суво. У осталим крајевима ујутро и пре подне мешовите падавине (киша и снег). После подне и увече облачност ће ослабити, па се очекује краткотрајни престанак падавина, на југу Србије и уз делимично разведравање. У току ноћи са југозапада ново наоблачење са снегом. Ветар слаб и умерен, северозападни, у Неготинској Крајини повремено јак, а у току ноћи појачање ветра очекује се и у планинским пределима. Најнижа температура од -2 на северу Бачке и Баната до 7 степени на југу Србије, а највиша у већем делу од 2 до 5 степени, а на југу и истоку до 9 степени уз пад температуре после подне и увече. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 95%.

21.01.2023. Субота: Умерено до потпуно облачно, у нижим пределима са мешовитим падавинама, кишом и снегом, а у брдско-планинском подручју са снегом уз стварање односно повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак, северни и североисточни. Најнижа температура од -2 до 2, а највиша дневна од 1 до 5 степени. Упозорење: Формирање/повећање снежног покривача ≥5cm за 6 h, вероватнћа 90%; Повећање снежног покривача ≥ 15cm за 12h на подручјима изнад 1000 метара надморске висине, вероватнћа 90%.

22.01.2023. Недеља: Умерено до потпуно облачно суво и хладно током дана уз краткотрајно разведравање. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од -2 до 2, а највиша дневна од 1 до 6 степени.

23.01.2023. Понедељак: Умерено до потпуно облачно, у нижим пределима са мешовитим падавинама, кишом и снегом, а у брдско-планинском подручју са снегом, уз даље повећање висине снежног покривача. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и планинским пределима источне Србије повремено и јак, североисточни и источни. Најнижа температура од -1 до 3, а највиша дневна од 2 до 8 степени. Упозорење: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 80%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 24.01.2023. до 28.01.2023.)
У уторак претежно облачно у нижим пределима са мешовитим падавинама кишом и снегом, а у вишим са снегом уз даље повећање висине снежног покривача. У среду престанак падавина, а затим се до краја периода провејавање слабог снега очекује тек понегде у планинским пределима. Температура у мањем паду. 

недеља, 01. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару