Читај ми!

Временска прогноза 17. јануар

У Србији ће ујутру падати киша а биће и пљускова, средином дана сунчани периоди, а после подне снажни облаци стижу са Јадрана. Југозападу Србије донеће и до 80 l/m2 кише за 12 сати па је на снази највиши степен упозорења на екстремно време. У Банату олујна кошава. Стиже топао ваздух са Медитерана и подиже температуру за 5 степени. Сутра јутарња од 2 степена до 8 степени, а највиша дневна од 8 до 16. У Београду кишобрани ће бити потребни ујутру и увече. Дуваће кошава. Температура пролећна, до 16 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

17.01.2023. Уторак: Ујутро умерено до потпуно облачно, местимично с кишом и локалним пљусковима, на високим планинама и са снегом. Пре подне и средином дана краткотрајно разведравање, а већ после подне и увече са југозапада се очекује ново наоблачење, које ће обилне падавине условити на западу Косова и Метохије и у делу југозападне Србије. У осталим крајевима знатно мања количина падавина. Дуваће умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено јак јужни и југоисточни ветар, нарочито увече и у току ноћи када се очекују и удари олујне јачине. Најнижа температура од 2 до 8, а највиша од 8 до 16 степени. Упорозења: Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 95%. Киша са количином падавина већом од 40 l/m2 за 12h, вероватноћа 80%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

18.01.2023. Среда: Променљиво облачно уз смену сунчаних и облачних интервала, уз повремену кишу, пљускове и грмљавину. Већа количина падавина се очекује на југозападу Србије и на западу Косова и Метохије. Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни, у планинским пределима и на југу Баната са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 4 до 11, на истоку до 4, највиша дневна од 14 до 20 степени. Упорозења: Удари ветра > 24 m/s, вероватноћа 90%. Киша са количином падавина већом од 40 l/m2 за 12h, вероватноћа 90%. Локална појава грмљавина, вероватноћа 70%.

19.01.2023. Четвртак: Умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, на високим планинма са снегом. Више падавина очекује се на истоку и југоистоку. Ветар слаб и умерен, на југоистоку повремено и јак јужних праваца, после подне у скретању на слаб и умерен северозападни. Најнижа температура од 4 до 10, а највиша дневна од 10 до 17 степени. У току ноћи ка петку на југозападу Србије ће почети да пада обилан снег. Упорозења: Киша са количином падавина већом од 30 l/m2 за 12h, вероватноћа 80%.

20.01.2023. Петак: Облачно, хладније, местимично са кишом, на планинама са снегом. Снег се очекује и у нижим пределима западне и централне Србије уз формирање снежног покривача. Ветар умерен, у Војводини и на планинама повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од 1 до 5, највиша дневна од 4 до 9 степени. Упорозења: Снег, формирање мањег снежног покривача, вероватноћа 90%.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 21.01.2023. до 25.01.2023.)
У суботу облачно и хладно, местимично са снегом. Од недеље до краја периода претежно облачно, повремено са мешовитим падавинама (кишом и снегом) слабијег интензитета и са максималним температурама од 0 до 5 степени.

недеља, 01. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару