Читај ми!

Временска прогноза 10. јануар

Већ крајем дана забелеће се и нижи предели јужније од Саве и Дунава. На снази ће бити наранџасти метео аларм за брдско планинске пределе, јер тамо за 12 сати може пасти и 30 цм снега. У првом делу дана падаће киша, затим ће у Војводини падавине престати, а јужније ће киша прећи у снег. После подне стиже хладнији ваздух и спушта температуру, а осећај хладноће појачаваће и јак северац. Јутарња температура од 2 до 8 степени, највиша дневна од 6 до 11. У Београду кишовито и ветровито, а увече на периферији града могуће су пахуље. Температура између 6 и 8 степени. Увече хладније.

 

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

 

 

09.01.2023. Понедељак: Наоблачење са кишом које је захватило северне, западне и централне крајеве до краја дана прошириће се и на остале крајеве. Ветар умерен и јак, у кошавском подручју и на планинама олујни, јужни и југоисточни. Највиша дневна температура у већини места од 8 степени до 15 степени, само у Тимочкој Крајини хладније око 4 степени. Упозорење: Удари ветра > 24 m/s, вероватноча 90%.

10.01.2023. Уторак: Облачно и хладније са кишом. После подне и увече услед пада температуре, киша ће прећи у снег прво на планинама, а увече и током ноћи и у нижим крајевима централне, југозападне и јужне Сrбије уз стварање мањег снежног покривача. Увече у Војводини престанак падавина, а током ноћи и делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, у Војводини, на планинама и на истоку јак, северозападни, а само још ујутру у Банату умерен и јак југоисточни. Јутарња температура од 2 степена до 8 степени, а највиша дневна од 6 степени до 11 степени. Упозорење: Формирање/повећање снежног покривача ≥ 15cm за 12 h (изнад 1000 m), вероватноћа 90%. Количина падавина већа од 20 l/m² за 12 h, вероватноћа 80%.

11.01.2023. Среда: Умерено до потпуно облачно и хладно, на северу и западу суво, а у осталом делу земље местимично са кишом и снегом, на планинама са снегом уз мање повећање висине снежног покривача. Током дана постепени престанак падавина и слабљење северног и северозападног ветра. Најнижа температура од 1 до 6 степени, а највиша од 3 до 9 степени. Упозорење: Снег, формирање снежног покривача, вероватноћа 80%.

12.01.2023. Четвртак: Умерено до потпуно облачно и мало топлије, нове падавине (киша) се прогнозирају само на северу земље, док се у осталим крајевима прогнозира суво. Ветар слаб, променљивог правца. Најнижа температура од -1 до 3 степена, а највиша од 4 до 7 степени.

13.01.2023. Петак: Умерено до потпуно облачно и мало топлије, киша се прогнозира само на северу земље, док се у осталим крајевима прогнозира суво. Ветар слаб, јужних правца. Најнижа температура од -1 до 3 степена, а највиша од 4 до 9 степени.

 

 

недеља, 01. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару