Временска прогноза 20. децембар

До краја недеље углавном суво и постепено топлије. Сутра претежно сунчано, али у Подунављу и Поморављу дуваће појачан југоисточни ветар. Јутарња температура од -8 , највиша дневна до 8 степени. У главном граду сунчано и ветровито, температура до 6 степени.

 Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

20.12.2022.  Уторак: Ујутро слаб и умерен мраз, а на западу и југу Србије магла, која ће се по појединим котлинама и долинама река задржавати дуже током дана. У осталим крајевима претежно сунчано, на северу Војводине мало до умерено облачно, а у Тимочкој Крајини пре подне облачно и тмурно. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јак југоисточни, на југу Баната са ударима олујне јачине, после подне и увече у слабљењу. Најнижа температура од -8 до -1, а највиша од 1 на истоку Србије и у местима са дужим задржавањем магле до 8 степени у централној Србији. Упозорење: Тмин < -5  степени, веоватноћа 90%. Удари ветра > 17 m/s, веоватноћа 90%. МАГЛА - Хоризонтална видљивост < 200 m, веоватноћа 80%.

21.12.2022.  Среда: Ујутру слаб, понегде и умерен мраз. Током дана претежно сунчано. Током вечери у Војводини наоблачење али ће се задржати суво. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни, крајем дана на северу Србије у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура -7 до 1, а највиша од 3 до 11 степени. Упозорење:  Тмин < -5 степени, веоватноћа 80%.

22.12.2022.  Четвртак: Ујутру местимично слаб мраз. Током дана пролазно наоблачење али ће се задржати суво. Ветар слаб, на истоку Србије умерен, краткотрајно и јак северозападни. Најнижа температура -3 до 3, а највиша од 5 до 9 степени.

23.12.2022.  Петак: Ујутру слаб местимично слаб мраз. Током дана претежно ведро и топлије. Ветар слаб и умерен јужних праваца. Најнижа температура од -2 до 3, а највиша од 7 до 12 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 24.12.2022. до 28.12.2022.)
У већини дана мало до умерено облачно са сунчаним периодима и суво, само у недељу пролазно наоблачење понегде са слабом кишом. 

недеља, 01. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару